ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαντήσεις για προσφορά Ογκολογικού Κέντρου στον ΟΚΥπΥ

23 Νοεμβρίου 2022, 10:05

images

Απαντήσεις για την προσφορά που έχει ζητήσει το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) δίνει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Συγκεκριμένα, σε απάντηση που έλαβε από το αρμόδιο Τμήμα, δηλαδή τις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας προς σχετική ερώτηση της βουλεύτριας του ΑΚΕΛ Μαρίνας Νικολάου, ανέφερε ότι το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου διοικείται από Συμβούλιο Επιτρόπων και διαθέτει δικές του εσωτερικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων.

Πρόσθεσε ότι το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου δεν είναι αναθέτουσα αρχή σύμφωνα με τον Περί της Ρύθμισης των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων Νόμο, Ν. 73(Ι)/2016 και δεν υποχρεούται να προκηρύξει διαγωνισμό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Παρόλα αυτά, σημειώνεται, τα κριτήρια επιλογής του διαγωνισμού για την προσφορά έχουν τεθεί από την Επιτροπή Κριτηρίων και Προδιαγραφών Παροχής Υπηρεσιών Κλινικών Εργαστηρίων του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, και αποτελεί εσωτερική διαδικασία του Κέντρου. 

Ο κ. Χατζηπαντέλας σημείωσε ότι αναφορικά με τις αποζημιώσεις προς τον ΟΚΥπΥ για τις εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε για τους ασθενείς του Ογκολογικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, αυτό αφορά το διακανονισμό μεταξύ των δυο οργανισμών.

Ο.Σ.

Σχετικά Άρθρα