ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαιτούν πεζόδρομους για ΑμΕΑ

18 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Η Οργάνωση  Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) με επιστολή της προς τον Διευθυντή Υπηρεσίας  Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, Έπαρχο Λάρνακας, Δήμαρχο και  μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και Γ.Δ. Υπουργείου Εσωτερικών θέτει  επιτακτικά το θέμα προσβασιμότητας επιχειρήσεων και πεζόδρομων, στην  περιοχή Μακένζι.

Στην επιστολή η  Οργάνωση επισημαίνει ότι η φθορά στο πάτωμα των πεζόδρομων δημιουργεί  κινδύνους κατά τη διακίνηση ατόμων σε τροχοκάθισμα ή ατόμων με μειωμένη  κινητικότητα.

Σημειώνει ότι η κατάσταση του  πεζόδρομου υποβαθμίζει γενικά την εικόνα της περιοχής και αποτελεί  μεγάλη αντίθεση, αφού τα περισσότερα υποστατικά είναι ανακαινισμένα σε  άριστη κατάσταση, ενώ ο πεζόδρομος έχει φθαρεί.

Η  ΟΠΑΚ καλεί να γίνει μελέτη για αποκατάσταση του πεζόδρομου αν είναι  δυνατόν όχι με πλάκες πεζοδρομίου, αλλά με ενιαίο μπετόν ή μεγάλες  γρανιτόπλακες με ελάχιστο αρμό μεταξύ τους.

Επιπλέον,  αναφέρει ότι ο κοινόχρηστος προσβάσιμος χώρος υγιεινής παρουσιάζει  ελλείψεις και προβλήματα και οι χώροι στάθμευσης ΑμεΑ χρειάζεται να  προσαρμοστούν στις σωστές διαστάσεις.

Σχετικά Άρθρα