ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια τεστ PCR στα €55 και rapid test αντιγόνου στα €25

04 Δεκεμβρίου 2020, 14:16

images

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι στο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 4 Δεκεμβρίου 2020, καθορίζονται οι ανώτατες τιμές χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR) και την εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η ανώτατη τιμή χρέωσης για τη διενέργεια μοριακής εξέτασης (PCR) ορίζεται στα €55 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) και για τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) ορίζεται στα €25 (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ). Οι νέες ανώτατες τιμές χρέωσης θα έχουν ισχύ από αύριο, 5 Δεκεμβρίου 2020.

Πέραν του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και των Μικροβιολογικών Εργαστηρίων των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, υπενθυμίζεται ο κατάλογος με τα ιδιωτικά Κλινικά Εργαστήρια που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία επαλήθευσης της διαγνωστικής μεθοδολογίας που ανιχνεύει το γενετικό υλικό του ιού (RT-RCR).

Παράλληλα, σημειώνεται ότι τα rapid tests αντιγόνου γίνονται μόνο από επαγγελματίες υγείας και όχι από κοινό. Η διαδικασία της δειγματοληψίας είναι δυνητικά επικίνδυνη και τα rapid tests δεν προορίζονται για αυτό-διάγνωση (self-testing). Στην παρούσα φάση, και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του ECDC, τα θετικά αποτελέσματα από τα rapid tests αντιγόνου επαληθεύονται με τη μοριακή μέθοδο προτού περιληφθούν στα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19.

Σχετικό διάταγμα δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σχετικά Άρθρα