ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άνω των 57.600 οι θάνατοι από κορωνοϊό στο Ην. Βασίλειο

22 September 2020, 14:09

images

Ακόμα 99 θανάτους από τον κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία κατέγραψε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) την εβδομάδα έως και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Αν και είναι ο δεύτερος χαμηλότερος εβδομαδιαίος απολογισμός θανάτων με βάση αυτή την καταμέτρηση από την αρχή της πανδημίας το Μάρτιο, είναι εν τούτοις και η πρώτη φορά εδώ και 20 εβδομάδες που καταγράφεται αύξηση θανάτων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, όταν είχαν καταγραφεί 78 θάνατοι.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας με βάση τα στοιχεία από το ONS έως και τις 11 Σεπτεμβρίου είχαν σημειωθεί 52.513 θάνατοι λόγω κορωνοϊού σε Αγγλία και Ουαλία. Αν προσθέσει κανείς τα στοιχεία από Σκωτία και Βόρεια Ιρλανδία, τότε συνολικά οι θάνατοι από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχονταν σε 57.636.

Σημειώνεται ότι ο επίσημος απολογισμός της κυβέρνησης προσδιορίζει τον αριθμό των θανάτων από τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα σε 41.788.

Η απόκλιση οφείλεται στη διαφορετική μέθοδο καταμέτρησης. Το ONS βασίζεται στα πιστοποιητικά θανάτου που αναγράφουν την COVID-19 ως κύρια ή συμβάλλουσα αιτία θανάτου, ακόμα και αν ο θανών δεν είχε υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ. Η κυβέρνηση προσμετρά θανάτους μόνο επιβεβαιωμένων φορέων οι οποίοι μάλιστα κατέληξαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Σχετικά Άρθρα