ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αντέχουν τα ιδιωτικά σχέδια υγείας παρά το ΓεΣΥ

03 Απριλίου 2024, 06:00

images

Αυξητική τάση παρουσιάζεται στα ασφάλιστρα ιδιωτικών σχεδίων υγείας, παρά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας.

Φορείς της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν ότι η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλεια υγείας, παραμένει σταθερή στην Κύπρο, παρά την εισαγωγή του ΓεΣΥ και την ευρύτερη οικονομική αβεβαιότητα στην αγορά.

Εκτιμούν δε, ότι οι ενδείξεις είναι θετικές και για το 2024.

Ανεβαίνει η ζήτηση

Η Γενική Διευθύντρια της CNP Cyprialife, Ανδρεανή Καλλιμάχου, αναφέρει στη StockWatch ότι η ζήτηση για ιδιωτικά σχέδια υγείας, είτε ατομικά, είτε ομαδικά, συνεχίζεται με αυξητική τάση παρά την εφαρμογή του ΓεΣΥ. 

Σημειώνει ότι η ιδιωτική ασφάλιση υγείας δίνει την επιλογή της άμεσης και ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τη στιγμή που θα τη χρειαστεί ο πελάτης, σε ιατρικά κέντρα στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

Η κ. Καλλιμάχου τονίζει ότι τα σχέδια υγείας προσφέρουν μια επιπλέον προστασία για αντιμετώπιση ενός απρόοπτου προβλήματος υγείας, όσο σοβαρό κι αν είναι αυτό.

«Παρέχουν πολλές επιλογές και τη δυνατότητα δεύτερης ιατρικής γνώμης», συμπληρώνει.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην CNP Cyprialife, σημείωσε ότι το 2023 σημειώθηκε αύξηση γύρω στο 5% στα εισπραχθέντα ασφάλιστρα υγείας (είτε σαν βασικά σχέδια, είτε σαν ωφελήματα σε σχέδια ζωής), γεγονός, που όπως υποστηρίζει, επιβεβαιώνει την αύξηση στη ζήτηση τόσο των ατομικών, όσο και των ομαδικών σχεδίων υγείας.

Σταθερή η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλεια

Ο Έβαν Γαβάς, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life, επισημαίνει ότι η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλεια υγείας παραμένει σταθερή στην Κύπρο, παρά την εισαγωγή του ΓεΣΥ και την ευρύτερη οικονομική αβεβαιότητα στην αγορά.

«Το ΓεΣΥ, αν και έθεσε νέα δεδομένα για τις ασφαλιστικές εταιρείες, δεν κατάφερε να εξαλείψει τη ζήτηση για ιδιωτική κάλυψη», παρατηρεί.

«Αντιθέτως, ο τομέας της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας έχει καταγράψει σταθερή ανοδική πορεία τα τελευταία έτη, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα και την αξία του στους καταναλωτές, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία της ιδιωτικής ασφαλιστικής κάλυψης παράλληλα με το κρατικό σύστημα», υπογραμμίζει.

Εκτιμά ότι η ανάγκη για ιδιωτική ασφάλιση υγείας δεν θα εκλείψει, αλλά ότι αντίθετα, θα ενδυναμώνει και θα ενισχύει το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας, συμβάλλοντας έτσι στην αποφόρτιση του κρατικού συστήματος. 

«Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση υγείας έχει αποδειχθεί κρίσιμης σημασίας παγκοσμίως, ακόμη και στα πλέον ανεπτυγμένα συστήματα υγείας», υποδεικνύει.

«Στην Universal Life αντιμετωπίσαμε θετικά την εισαγωγή του ΓεΣΥ ως μια εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία κρατική παροχή», αναφέρει, σημειώνοντας ότι «ως η ασφαλιστική εταιρεία με τη μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία στον τομέα της υγείας στην Κύπρο, συνεχίζουμε να πρωτοπορούμε με την εισαγωγή νέων υπηρεσιών και επιλογών για τους πελάτες μας».

Ο κ. Γαβάς, σημείωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει το δίκτυο ιατρικών παρόχων της στην Κύπρο και την Ελλάδα, προσφέροντας πρόσβαση σε διεθνές δίκτυο παρόχων μέσω του στρατηγικού της συνεργάτη ΑΧΑ.

Ανέφερε επίσης, ότι δίνεται έμφαση στη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μέσω καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων και υπηρεσιών, περισσότερων επιλογών κάλυψης και ενισχύοντας την εμπειρία κατά την παροχή ιατρικής φροντίδας.

Αυξημένη η ζήτηση και το 2024

Ο Brand and Communication Manager της Eurolife, Λίνος Ερμογενίδης, επισημαίνει ότι με τις δαπάνες της ιατρικής περίθαλψης να είναι συχνά απρόβλεπτες και πολύ ψηλές, «είναι σημαντικό να διαθέτουμε κάποια μορφή ασφάλισης υγείας, ώστε σε έκτακτη ιατρική ανάγκη να μην βρεθούμε μπροστά σε αδιέξοδο».

«Προβλέπουμε ότι η ζήτηση υπηρεσιών υγείας (και κατ’ επέκταση της ασφάλισης υγείας) θα είναι αυξημένη το 2024, όπως ήταν και το 2023, καθώς το κοινό αναζητεί ωφελήματα παράλληλα με το ΓεΣΥ», αναφέρει.

Αναφέρθηκε σε προγράμματα της εταιρείας που παρέχουν τέτοια ωφελήματα, όπως για παράδειγμα, ελευθερία και ευελιξία επιλογής ιατρικών υπηρεσιών και ολοκληρωμένη παγκόσμια κάλυψη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά.

Σημείωσε ότι η Eurolife, εργάζεται συνεχώς για να παρέχει λύσεις στους πελάτες που επιζητούν ελεύθερη πρόσβαση σε μεγάλη γκάμα ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών, ενδονοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής φροντίδας στον ιδιωτικό τομέα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Στα €140 εκατ. τα ασφάλιστρα υγείας

Όσον αφορά τα ασφάλιστρα στον τομέα ατυχημάτων και υγείας, ανήλθαν το 2023 στα €140,1 εκατ. από €135,8 εκατ. το 2022. Το μεγαλύτερο μέρος, απορροφά η Universal Life με τζίρο €40,5 εκατ.

Σχετικά Άρθρα