ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανταποκρίθηκε ο κόσμος στις αιμοδοσίες του Αυγούστου

23 Αυγούστου 2022, 11:12

images

Οι αιμοδοσίες που διοργάνωσε το Κέντρο  Αίματος τον Αύγουστο πήγαν καλά, αφού ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο  κάλεσμα, είπε στο ΚΥΠΕ η προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος, Άντρη  Παναγιώτου.

«Νομίζω ήταν από τις σπάνιες χρονιές που δεν χρειάστηκε να βάλουμε έκκληση για να μας βοηθήσει ο κόσμος», είπε.

Η  προϊστάμενη του Κέντρου Αίματος ευχαρίστησε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα για αιμοδοσία το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα, όπως είπε, να  μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, να μη μείνουν αμετάγγιστα άτομα που  χρειάζονται συχνά αίμα, όπως οι θαλασσαιμικοί, ή διάφορες κατηγορίες  ασθενών.

«Είναι ομάδες που χρειάζονται  συνέχεια αίμα, πέρα από τα χειρουργεία, που θα αρχίσουν πιο εντατικά  τώρα που επιστρέφει ο κόσμος από τις διακοπές», είπε, προσθέτοντας  ότι οι καθημερινές ανάγκες ανέρχονται σε 250-300 φιάλες αίματος,  επομένως είναι κρίσιμο ο κόσμος να συνεχίσει να προσέρχεται για  αιμοδοσία.

«Θα συνεχίσουμε να καλούμε τον  κόσμο να προσέλθει. Ελπίζουμε όσοι δεν αιμοδότησαν να προσέλθουν αυτές  τις μέρες», είπε, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί που είναι ακόμα σε  διακοπές, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή στις  δουλειές πιθανώς η προσέλευση να είναι μειωμένη. «Κάνουμε παράκληση να  συνεχίσει ο κόσμος να αιμοδοτεί», πρόσθεσε.

Οι  σταθμοί αιμοδοσίας βρίσκονται στη Λευκωσία, στο Κέντρο Υγείας Έγκωμης  και στη Λεμεσό, στην αίθουσα της Εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Χαβούζας, με  ωράριο Δευτέρα με Παρασκευή 7:30πμ-8μμ και Σάββατο 8πμ-2μμ. Στη Λάρνακα  βρίσκεται στον 3ο όροφο της Νέας Πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου, με  ωράριο 7:30πμ-3μμ.

Στην Πάφο βρίσκεται στο  Πολιτιστικό Κέντρο Μεσόγης και στην Αμμόχωστο στην αίθουσα της Εκκλησίας  Παναγίας στο Λιοπέτρι. Για το ωράριο λειτουργίας ο κόσμος μπορεί να  επικοινωνεί για Πάφο στο 96651525 και για Αμμόχωστο στο 96651537.

Σχετικά Άρθρα