ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανθίζει η ιατρική αισθητική, τρέχουν για μπότοξ και υαλουρονικό οξύ

26 Νοεμβρίου 2023, 06:00

images

Το ενδιαφέρον των κυπρίων γυναικών για την φροντίδα του προσώπου τους ολοένα και αυξάνεται, με τις γυναίκες να τρέχουν στους ειδικούς για διόρθωση των ατελειών που εντοπίζουν, προσπαθώντας να περιορίσουν τα σημάδια του χρόνου που κάνουν την εμφάνιση στις επιδερμίδες τους.

Σε συνέντευξή του στο YgeiaWatch, o medical director της κλινικής ιατρικής αισθητικής Eternal Youth, Δρ Στέλιος Χριστοδούλου, σημειώνει ότι σε μια εποχή δύσκολη, με τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, οι γυναίκες θέλουν να φροντίζουν το πρόσωπό τους, τονίζοντας ότι η καλή τους εικόνα τις γεμίζει με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και θετική ενέργεια.

Εξηγεί πώς πρέπει να διατηρήσουμε την ποιότητα του δέρματός μας αναλλοίωτη στον χρόνο και ποιες θεραπείες μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας, χωρίς να αλλοιώνουμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδιαφέρον των κυπρίων γυναικών για φροντίδα του προσώπου τους και πρόληψη της αντιγήρανσης, επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον των κυπρίων γυναικών για την φροντίδα του προσώπου τους, ολοένα και αυξάνεται στις μέρες μας.

«Είναι ωραίο να ενδιαφέρεται κανείς για να βελτιώσει την εικόνα του εαυτού του για να νιώσει όμορφα. Μάλιστα, βάσει μελετών αποδεικνύεται πλέον ότι η ποιότητα του δέρματος, επηρεάζει άμεσα την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Σε μια εποχή δύσκολη με τις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, οι γυναίκες θέλουν να φροντίζουν το πρόσωπό τους. Η καλή τους εικόνα τις γεμίζει με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και θετική ενέργεια», τονίζει.

Όπλο για επαγγελματική ζωή η εικόνα

«Πολλές φορές επίσης, η εικόνα λειτουργεί και σαν όπλο στην επαγγελματική ζωή των ανθρώπων. Ειδικά στις μέρες μας, που η γυναίκα έχει στην κοινωνία πολυσύνθετο ρόλο και αναλαμβάνει ρόλο συζύγου, μητέρας, επαγγελματία. Αξίζει να αναφερθεί επίσης, πως καθώς το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, ο άνθρωπος πλέον αρέσκεται στο να μεγαλώνει όμορφα και να έχει ένα υγιές δέρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του», επισημαίνει.

Διαχρονική θεραπεία το μπότοξ, δημοφιλές το Υαλουρονικό Οξύ

Κληθείς να απαντήσει ποια ενέσιμα επιλέγουν οι γυναίκες για τη φροντίδα του προσώπου τους, σημειώνει ότι υπάρχουν πλέον στην γκάμα των θεραπειών, πολλές επιλογές. Από μη επεμβατικές μέχρι κάποιες άλλες, περισσότερο επεμβατικές.

«Διαχρονική θεραπεία είναι το μπότοξ, το οποίο προσφέρει πολύ αποτελεσματική προληπτική ή θεραπευτική επιλογή για τις ρυτίδες του προσώπου. Μάλιστα πρόσφατα κυκλοφόρησε και το καινούργιο σκεύασμα. Βεβαίως πάντα πρέπει να έχουμε γνώμονα το φυσικό αποτέλεσμα και τον σεβασμό των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προσώπου. Πολύ δημοφιλής θεραπεία είναι επίσης το Υαλουρονικό Οξύ. Με την επιλογή αυτή διορθώνουμε ατέλειες στο πρόσωπο ή τονίζουμε το περίγραμμα, αλλά και αναπληρώνουμε χαμένους όγκους ή ενυδατώνουμε το πρόσωπο», τονίζει. 

Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει η Κύπρος

Αναφορικά με το επίπεδο της ιατρικής αισθητικής στην Κύπρο και πώς συγκρίνεται σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ, ο ειδικός σημειώνει ότι το επίπεδο της αισθητικής ιατρικής στην Κύπρο, εξαρτάται κυρίως από τον κάθε ιατρό.

«Ο ιατρός είναι υπεύθυνος να εκπαιδεύεται και να ενημερώνεται για τις καινούργιες τάσεις. Επίσης είναι υπεύθυνος να μαθαίνει πώς να προστατεύει τον ασθενή με ασφαλείς εφαρμογές και να βελτιώνει την τεχνική του. Τέλος τα υλικά που χρησιμοποιεί στο ιατρείο του, οφείλει να είναι εγκεκριμένα και να υπάρχουν για αυτά κλινικές μελέτες. Όλα αυτά ανεβάζουν την ποιότητα και το επίπεδο των υπηρεσιών της ιατρικής αισθητικής στη χώρα μας», σημειώνει.

Τονίζει ότι η Κύπρος δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες χώρες τις ΕΕ, δεδομένου ότι ισχύουν τα πιο πάνω.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα