ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άνοιξαν αιτήσεις για έργα αναβάθμισης παραλιών

22 Φεβρουαρίου 2024, 12:19

images

Το Υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής αιτήσεων στο πλαίσιο του Σχεδίου Ενθάρρυνσης Έργων για την Ποιοτική και Αισθητική Αναβάθμιση των Παραλιών για το 2024, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Τουρισμού 2030.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δικαιούχοι στο εν λόγω Σχέδιο είναι οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμοι και Κοινοτικά Συμβούλια). Το Σχέδιο περιλαμβάνει ως επιλέξιμες δαπάνες την αγορά εξοπλισμού, όπως ομπρελών και ξαπλώστρων παραλίας, διαδρόμων, κάδων καθαρισμού και έργων υποδομής, όπως χώρων υγιεινής και αποδυτηρίων, καθώς και υποδομές για ΑμεΑ.

Ως προθεσμία υποβολής αιτήσεων ορίστηκε η 29η Μαρτίου 2024. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sxedioparalion@visitcyprus.com. Το Σχέδιο και το έντυπο αίτησης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού.

«Oι παραλίες αποτελούν ένα από τα κύρια συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού και συγκαταλέγονται στις πιο δημοφιλείς παραλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. To Yφυπουργείο Τουρισμού υλοποιεί σειρά δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των παραλιών. Είναι ο Εθνικός Συντονιστής του Προγράμματος της Γαλάζιας Σημαίας και στηρίζει επίσης το πρόγραμμα «Sand and Sea plastic free” για περιορισμό των πλαστικών στις παραλίες», σημειώνεται.

Σχετικά Άρθρα