ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανοικτή μέχρι σήμερα για ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη η Πύλη Εμβολιασμού

31 Μαρτίου 2021, 06:35

images

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ που λαμβάνουν θεραπεία με ινσουλίνη, με Σακχαρώδη Διαβήτη και μακροαγγειακές ή/και μικροαγγειακές επιλοκές και με Σοβαρή Παχυσαρκία, με την Πύλη να κλείνει ωστόσο νωρίτερα λόγω χαμηλού ρυθμού διευθέτησης των ραντεβού.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, μέχρι στιγμής διευθετήθηκαν περίπου 7.200 ραντεβού από σύνολο 19.246 διαθέσιμων ραντεβού.

Σημειώνεται ότι λόγω του χαμηλού ρυθμού διευθέτησης των ραντεβού και της ανάγκης να προχωρήσει η υλοποίηση του Εθνικού Εμβολιαστικού Πλάνου, η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και Σοβαρή Παχυσαρκία θα κλείσει νωρίτερα από την ημερομηνία που ανακοινώθηκε αρχικά και συγκεκριμένα στις 31 Μαρτίου, στις 7.00 το βράδυ.

Σε περίπτωση που ένα άτομο αντιμετωπίζει πρόβλημα καταχώρησης αιτήματος για ραντεβού στο Λογισμικό, θα πρέπει να επικοινωνεί με τον Προσωπικό του Ιατρό ή με τον θεράποντα ιατρό του για να διασφαλίζεται ότι έχει γίνει σωστή καταχώρηση στο Λογισμικό του ΓεΣΥ.

Διευκρινίζεται ότι μετά τις 31 Μαρτίου, η Πύλη Εμβολιασμού θα κλείσει για τα συγκεκριμένα άτομα που εμπίπτουν στις πιο πάνω ευπαθείς ομάδες και οι ασθενείς που δεν θα έχουν προγραμματίσει ραντεβού, θα μπορούν να το πράξουν όταν η Πύλη θα είναι ανοικτή για την ηλικιακή ομάδα του κάθε ατόμου. Για παράδειγμα αν ένα άτομο με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι είναι 30 ετών και δεν προχωρήσει σε προγραμματισμό ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι και την 1η Απριλίου, θα έχει τη δυνατότητα να το πράξει όταν θα έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό η ηλικιακή ομάδα των 30 ετών.

Δεδομένου, σημειώνεται, ότι ο εμβολιασμός μπορεί να μας προστατεύσει από σοβαρή νόσηση και να αποτρέψει τη νοσηλεία και τον θάνατο, προτρέπονται τα άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες που έχουν προτεραιότητα για εμβολιασμό, να προγραμματίσουν το ραντεβού τους το συντομότερο δυνατό.

Σχετικά Άρθρα