ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανοίγει και πάλι η Πύλη Εμβολιασμού για τους άνω των 70

27 Μαΐου 2021, 07:02

images

Ανοίγει σήμερα εκ νέου η Πύλη Εμβολιασμού για τις ηλικίες 70 ετών και άνω.

Η Πύλη ανοίγει στις 7:30 το πρωί μέχρι τις 5:30 το απόγευμα, ενώ για τους πολίτες 37-39 ετών ανοίγει την Παρασκευή, 28 Μαΐου, από τις 7:30 το πρωί μέχρι Σάββατο, 29 Μαΐου, 5:30 το απόγευμα.

Η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι ανοικτή τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες μόνο για τις ηλικίες που αναφέρονται στην κάθε περίπτωση και όχι για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ οι εμβολιασμοί θα γίνονται με τα διαθέσιμα αδειοδοτημένο εμβόλια στα Κέντρα Εμβολιασμού που λειτουργούν σε όλες τις Επαρχίες.

Στο μεταξύ, άρχισε και συνεχίζεται η ενημέρωση των πολιτών τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού για τη χορήγηση της 2ης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. Η ενημέρωση, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, γίνεται με γραπτά μηνύματα, ενώ σημειώνεται ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στην ενημέρωση των δικαιούχων προέκυψε σε μεγάλο βαθμό από την καθυστέρηση στην αποστολή της ποσότητας από την παρασκευάστρια εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα.

Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η παραλαβή έχει οριστικοποιηθεί στα τέλη της εβδομάδας και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων της εταιρείας, οι ποσότητες που θα παραληφθούν τον Ιούνιο επαρκούν για ολοκλήρωση της χορήγησης της 2ης δόσης όσων έχουν ήδη εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, μέχρι χθες είχε οριστικοποιηθεί ο επαναπρογραμματισμός 12,600 ραντεβού, ενώ προχωρά ο επαναπρογραμματισμός τις επόμενες ημέρες άλλων 25,000 ραντεβού που αφορούν την περίοδο μέχρι και τις 23 Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται μέσω του λογισμικού με γραπτό μήνυμα.

Σημειώνεται ότι στα Κέντρα Εμβολιασμού της Πόλεως Χρυσοχούς και του Νοσοκομείου Τροόδους ξεκίνησε ο επαναπρογραμματισμός και γίνεται τηλεφωνικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα ραντεβού επαναδιευθετούνται στο ίδιο Κέντρο Εμβολιασμού όπου είχε χορηγηθεί η 1η δόση. Για παράδειγμα, οι πολίτες που ήταν προγραμματισμένο να λάβουν τη 2η δόση στις 23 Ιουνίου στο Εμβολιαστικό Κέντρο Α’ της Κρατικής Έκθεσης, θα επαναπρογραμματιστούν για τις 31 Μαΐου στο ίδιο Κέντρο.

Το Υπουργείο τόνισε χθες για ακόμα μια φορά τη σημασία ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού σχεδίου σύμφωνα με το εμβόλιο που χορηγείται στον κάθε πολίτη.

Μέχρι και τις 25 Μαΐου, ποσοστό 50,4% είχε εμβολιαστεί με την 1η δόση (372,696 άτομα) και ποσοστό 23,7% είχε ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα (175,219 άτομα).

Σχετικά Άρθρα