ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανιχνεύουν 9 στους 10 καρκινοπαθείς μέσω εφαρμογής

01 Ιουλίου 2022, 14:24

images

Η εφαρμογή Lifepal ανιχνεύει μέχρι και 9 στους 10 ασθενείς με καρκίνο, ανάλογα με τα συμπτώματα που καταγράφουν οι χρήστες προειδοποιώντας τους ότι πρέπει να αποταθούν στον γιατρό.

Σε τηλεοπτική παρέμβαση στον ΑΝΤ1, ο Δρ Μιχάλης Παπαγεωργίου, Chief of Medical Department of MSN Lifepal, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοποριακή εφαρμογή ανιχνεύει συμπτώματα του καρκίνου ούτως ώστε να δώσει το σήμα στον πολίτη να αποταθεί σε κάποιο γιατρό.

Η εφαρμογή αυτή είναι εντελώς δωρεάν και το κεντρικό χαρακτηριστικό είναι ότι ο χρήστης, κατεβάζοντας την εφαρμογή Lifepal στο κινητό του, θα μπορεί να καταχωρεί οποιαδήποτε γενικά συμπτώματα που μπορεί να θεωρεί ότι είναι ασήμαντα, όπως αδυναμία, τάση για λιποθυμία, διαταραχές του βάρους κ.ά., τα οποία η εφαρμογή μέσω αλγόριθμου κάνει διάφορους συνδυασμούς και εκεί που ανιχνεύει κάποιο πρόβλημα υγείας, τότε ειδοποιεί τον χρήστη.

Ο Δρ Παπαγεωργίου τόνισε ότι «η εφαρμογή δεν αποτελεί εργαλείο διάγνωσης, δεν προσπαθούμε να βάλουμε το γιατρό στο κινητό μας. Είναι ένα εργαλείο που θα ανιχνεύσει τα ύποπτα συμπτώματα και θα δίνει ένα κίνητρο στον χρήστη για να πάει στον γιατρό να εξεταστεί».

«Έχουμε κάνει μελέτες για να το εξασφαλίσουμε σε 410 καρκινοπαθείς, χρησιμοποιήσαμε τα δεδομένα που πήραμε από αυτούς, και φτάσαμε σε ένα σημείο τώρα που μπορούμε να βρίσκουμε μέχρι και 9 στους 10 καρκινοπαθείς μέσα σε ένα μήνα χρήσης της εφαρμογής μας», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε επίσης ότι «μπορεί να μην είναι κακοήθης πάθηση, μπορεί να είναι για μία απλή πάθηση. Το θέμα είναι να κτυπήσει το καμπανάκι στον χρήστη για να πάει να εξεταστεί στον γιατρό γιατί κάτι συμβαίνει».

Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν και άλλες εφαρμογές στις οποίες ο χρήστης μπορεί να καταχωρεί τα συμπτώματα που έχει, όμως αυτή η εφαρμογή είναι πρωτοποριακή και δεν υπάρχει παγκοσμίως, καθώς κάνει συνεχή καταγραφή των συμπτωμάτων.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα