ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανησυχίες προκαλούν οι θάνατοι εν μέσω εμβολιασμών

13 September 2021, 06:05

images

Έντονες ανησυχίες προκαλούν οι απανωτοί αιφνίδιοι θάνατοι νεαρών ατόμων που σημειώθηκαν εν μέσω του εμβολιαστικού προγράμματος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ανησυχίες προκαλούνται τόσο σε πολίτες όσο και στην επιστημονική κοινότητα.

Σε δηλώσεις του στο YgeiaWatch σχετικά με την πιθανότητα θανάτου από εμβολιασμό, ο Καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής Δρ. Πέτρος Καραγιάννης,  αναφέρει ότι είναι κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εξεταστεί ούτε έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

«Το γεγονός αυτό με τους ξαφνικούς θανάτους είναι κάτι το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά, για το πως μπορεί να έχει συμβεί και γιατί τώρα, αυτή την δεδομένη στιγμή», σημειώνει.

Το  θέμα  όπως προσθέτει ο Δρ. Καραγιάννης, είναι θέμα ιατρικού απόρρητου και προσωπικών δεδομένων και πρέπει να εξεταστεί από το Υπουργείο Υγείας.

Σε ότι αφορά την συσχέτιση του εμβολιασμού και του θανάτου, επισημαίνει, «είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξεταστεί επίσης, δεν είναι κάτι το οποίο μπορούμε να γνωρίζουμε». «Πρέπει να γίνουν με νεκροψίες, να δούμε καταρχάς αν αυτά τα άτομα έχουν εμβολιαστεί, και πότε είχαν εμβολιαστεί», αναφέρει.

«Γνωρίζουμε τις συχνές παρενέργειες των εμβολίων μέχρι στιγμής, ο θάνατος από εμβολιασμό δεν είναι κάτι το οποίο έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής», τονίζει.

Ερωτηθείς για περίπτωση ελαττωματικής παρτίδας εμβολίων, ο Δρ. Καραγιάννης απαντά ότι και αυτό το ενδεχόμενο είναι κάτι το οποίο χρήζει διερεύνησης.

Της Χριστίνας Χριστοφόρου

Σχετικά Άρθρα