ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανησυχίες για αλλαγές στα γενετικά τροποποιημένα φυτά

03 Οκτωβρίου 2023, 19:40

images

Ανησυχία εξέφρασε ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, για την θετική στάση που παρουσίασαν Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Γεωργίας, ως προς τις αλλαγές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσον αφορά τα γενετικά τροποποιημένα φυτά.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Θεοπέμπτου είπε ότι η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε απογοήτευση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και ότι το Κίνημα Οικολόγων εισηγείται να δοθεί γνωμάτευση από την Βουλή, κατόπιν αιτήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία θα εκφράζεται εναντίωση στις τροποποιήσεις που θα αφορούν στα γενετικά τροποποιημένα φυτά.

Ο κ. Θεοπέμπτου σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «ετοιμάζουν νέες αλλαγές, νέες διαδικασίες και αγνοούν το γεγονός ότι με αυτά τα γενετικά τροποποιημένα οποιοσδήποτε γεωργός θα πρέπει να πληρώνει πνευματικά δικαιώματα για να φυτέψει σπόρο. Αγνοούν το γεγονός ότι δεν γίνεται από τη φυτεία που έκανες να φυλάξεις σπόρο για να φυτέψεις την επόμενη χρονιά όπως κάναμε παραδοσιακά, αλλά θα πρέπει να αγοράζεις τον σπόρο. Αγνοούν το γεγονός ότι η νέα πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη φάρμα στο πιάτο προωθεί τις βιολογικές καλλιέργειες, στις οποίες απαγορεύει η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχεις γενετικά τροποποιημένα φυτά».

Σχετικά Άρθρα