ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανέβηκαν στα 5 τα κρούσματα με μετάλλαξη Όμικρον

11 Δεκεμβρίου 2021, 17:10

images

Δύο ακόμη άτομα εντοπίστηκαν θετικά στη μετάλλαξη Όμικρον, από την ίδια σχολική μονάδα, μετά τα τρία κρούσματα που ανακοινώθηκαν ότι εντοπίστηκαν χθες με ιστορικό ταξιδιού. Εντοπίστηκαν συνολικά 17 θετικοί στον κορωνοϊό, με την μετάλλαξη Όμικρον να εντοπίζεται σε πέντε εξ αυτών.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, ήδη στη σχολική μονάδα στη Λεμεσό μετέβησαν 300 άτομα για να υποβληθούν σε εργαστηριακό έλεγχο και μέχρι τις 15.00 αναμένονται οι υπόλοιποι από οικογενειακό κύκλο να ολοκληρώσουν την εξέταση PCR.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, γίνεται PCR τεστ και εφόσον εντοπιστεί θετικό, ακολουθεί εξέταση σε ειδικό μηχάνημα που βρίσκεται στην Κύπρο. Το μηχάνημα δείχνει εάν πρόκειται για τη μετάλλαξη Όμικρον και μετά γίνεται αλληλούχιση για επιβεβαίωση.

Οι τρεις μαθητές που εντοπίστηκαν θετικοί στην Όμικρον βρίσκονται σε απομόνωση στο Eden Resort στην Τερσεφάνου. Εκτός από το χώρο στην Τερσεφάνου υπάρχουν και άλλα ξενοδοχεία για τα άτομα που ενδέχεται να τεθούν σε περιορισμό. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει αργότερα σχετική ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα