ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναζητούν χρυσή τομή για το πρωτόκολλο μέτρων

18 Φεβρουαρίου 2022, 07:40

images

Ο υπουργός υγείας ολοκλήρωσε τη διαβούλευση με τους εκπροσώπους επιχειρήσεων του τομέα αναψυχής, εκδηλώσεων και διασκέδασης με στόχο την εξεύρεση λύσεων για πρακτική εφαρμογή των πρόσφατων χαλαρώσεων σε σχέση με την πανδημία.

Ο υπουργός Υγείας με τους εκπροσώπους των νυκτερινών κέντρων διασκέδασης, οργανωμένων εκδηλώσεων και κέντρων αναψυχής συζήτησε το υγειονομικό πρωτόκολλο που θα διέπει τη λειτουργία των συγκεκριμένων χώρων, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες χαλαρώσεις, με βάση τις οποίες θα επιτραπεί και ο χορός.  

Ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου, δήλωσε στη StockWatch, ότι ο υπουργός Υγείας θα αξιολογήσει με τους συνεργάτες του τις θέσεις που κατέθεσαν οι εμπλεκόμενοι φορείς, θα καταρτιστεί το πλάνο του πρωτοκόλλου το οποίο τη Δευτέρα το πρωί θα διαβουλευθεί με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την κατάρτιση του τελικού πλαισίου του πρωτόκολλου και ακολούθως θα προβεί σε ανακοινώσεις, όπως τον έχει εξουσιοδοτήσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναπροσαρμογή του Safe Pass

Όσον αφορά το πλάνο αναπροσαρμογής του Safe Pass, εξήγησε ότι αν και το πρωτόκολλο βρίσκεται ακόμη υπό εξέταση, από την ερχόμενη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι θα κυκλοφορούν στους διάφορους χώρους διασκέδασης και κέντρων αναψυχής έχοντας ανά χείρας 24ωρου rapid test και 48ωρου rapid test στους χώρους όπου ισχύει και σήμερα, δηλαδή υπεραγορές, φούρνους και άλλα συναφή καταστήματα.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι, από τη Δευτέρα θα κυκλοφορούν παντού στη βάση των μέτρων που ισχύουν και σήμερα, δηλαδή με την επίδειξή του Safe Pass, ενώ οι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις, θα μπορούν να παρευρίσκονται σε εκδηλώσεις γάμων βαφτίσεων και νυκτερινών κέντρων με 24ωρο rapid test.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλάνο αναπροσαρμογής του Safe Pass θα διαχωρίζει τους χώρους και τις δραστηριότητες σε τρεις κατηγορίες: Υψηλού, μέσου και χαμηλού κινδύνου.

Στους χώρους υψηλού κινδύνου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα νυχτερινά κέντρα και οι χώροι δεξιώσεων, ως χώροι μέσης επικινδυνότητας χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων, οι χώροι εστίασης, τα ξενοδοχεία και τα θέατρα και ως χαμηλού κινδύνου τα σχολεία και το λιανικό εμπόριο.

Υπουργός Υγείας και ειδική επιτροπή θα οριστικοποιήσουν τις επόμενες μέρες, τις προϋποθέσεις εισόδου σε κάθε κατηγορία χωρίς να αποκλείεται στους χώρους υψηλού κινδύνου να πρέπει να προσκομίζουν 24ωρο rapid test και οι εμβολιασμένοι.

Της Ηρώς Ευθυμίου

Σχετικά Άρθρα