ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναστολή μέτρων στο ΤΑΕΠ Πάφου

29 Μαρτίου 2023, 09:34

images

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. ανακοίνωσε ότι η 3ωρη στάση εργασίας η οποία προγραμματιζόταν για την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 στο ΤΑΕΠ του Γ. Ν. Πάφου αναστέλλεται.

Ο λόγος της αναστολής, στην παρούσα φάση, επισημαίνεται, οφείλεται στην προσωπική παρέμβαση της Υπουργού Υγείας Δρ. Πόπης Κανάρη, η οποία ζήτησε από τη συντεχνία να της δοθεί χρόνος μέχρι την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Πάφου, με σκοπό την ενημέρωση και την ανακοίνωση άμεσων λύσεων στο θέμα της υποστελέχωσης του ΤΑΕΠ στο Γ. Ν. Πάφου.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. μετά από ενημέρωση των μελών της για τις εξελίξεις, αναστέλλει τα μέτρα, εν αναμονή επιτέλους ουσιαστικών λύσεων που θα προστατεύουν τόσο τους ασθενείς όσο και τους Ιατρούς.

Όπως τονίζεται, αναμένεται ότι η εμπλοκή της Υπουργού Υγείας και η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα επιφέρει πρακτικά αποτελέσματα και όχι τις κατ´ επανάληψη υποσχέσεις, με ταυτόχρονη απόδοση ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων. Σε αντίθετη περίπτωση, τονίζεται, θα έχουν πλέον το δικαίωμα τόσο της επαναφοράς των μέτρων άμεσα, αλλά και της κλιμάκωσης τους.

Σχετικά Άρθρα