ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναστολή απεργιακών μέτρων στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο ΓΝ Λευκωσίας

13 Φεβρουαρίου 2024, 17:50

images

Την αναστολή των απεργιακών μέτρων στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο ΓΝ Λευκωσίας που εξαγγέλθηκαν για τις 15 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι συντεχνίες ΠΑΣΥΔΥ,ΠΕΟ,ΣΕΚ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στο Ιστοπαθολογικό Εργαστήριο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας πραγματοποίησαν σήμερα γενική συνέλευση, ούτως ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί μετά την γραπτή ενημέρωση που έτυχαν από τον ΟΚΥπΥ.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα μέλη των κλάδων νοσοκομειακών εργαστηρίων της ΠΑΣΥΔΥ, της ΠΕΟ και της ΣΕΚ μη έχοντας άλλη επιλογή  αποφάσισαν ομόφωνα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 15 Φεβρουαρίου λόγω των πολλών και σοβαρών κινδύνων στους οποίους είναι εκτεθειμένοι στον χώρο εργασίας τους.

«Μετά από χθεσινή γραπτή παρέμβαση του ΟΚΥπΥ με την οποία μας ενημέρωναν ότι προχωρούν σε τεχνική μελέτη με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός μιας εβδομάδας αλλά και την αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης και την εξεύρεση βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων λύσεων για τις οποίες θα οι εργαζόμενοι θα τύχουν ενημέρωσης εντός 2 εβδομάδων η σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή των απεργιακών μέτρων», σημειώνεται.

Ξεκαθαρίζουν όμως πως η εν λόγω απόφαση των εργαζομένων είναι σε ισχύ για τις επόμενες 2 εβδομάδες ούτως ώστε να δοθεί χρόνος στο ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε τεχνική μελέτη αλλά και ενημέρωση των εργαζομένων για τις ενέργειες που θα λάβει ούτως ώστε τα όποια ζητήματα ασφάλειας και υγείας να επιλυθούν.

Προειδοποιούν τέλος πως οι εργαζόμενοι δεν θα ανεχθούν πρακτικές απαξίωσης του Συνδικαλιστικού κινήματος και δεν θα επιτρέψουν αλλοίωση ή επέκταση των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει ο ΟΚΥπΥ γραπτώς στην χθεσινή του επιστολή.

Σχετικά Άρθρα