ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανάπτυξη υπηρεσιών υγείας απαιτεί η ΠΕΟ

02 Απριλίου 2024, 16:54

images

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Δαμιανό είχε σήμερα αντιπροσωπεία της ΠΕΟ με επικεφαλής την ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το ΓΕΣΥ και ειδικότερα η ανάγκη για δημιουργία ολοκληρωμένου σχεδιασμού αναφορικά με τις ανάγκες του συστήματος, η ενίσχυση του νομοθετικού πλαισίου για να διασφαλίζεται ο έλεγχος και η αναβάθμιση των ποιοτικών κριτηρίων που πρέπει να πληρούν οι πάροχοι καθώς και η αντιμετώπιση τυχόν καταχρήσεων.

Η αντιπροσωπεία της ΠΕΟ έθεσε επίσης το σοβαρό ζήτημα της κάλυψης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων για τους χαμηλοσυνταξιούχους και απαίτησε την άμεση επίλυση του.

Τέθηκαν επίσης τα θέματα που αφορούν τον ρόλο και την λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων τα οποία πρέπει να καταστούν ο βασικός πυλώνας παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών εντός του ΓΕΣΥ.

Σε αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίστηκε η ανάγκη πλήρους ανάπτυξης των υπηρεσιών υγείας, έγκαιρης και επαρκούς στελέχωσης με το αναγκαίο ωρομίσθιο, κυβερνητικό και άλλο προσωπικό και ρύθμισης των ωρών απασχόλησης των υπαλλήλων του ΟΚΥΠΥ μέσα από συλλογική σύμβαση εργασίας. 

Ειδικότερα σε ότι αφορά τη συνομολόγηση συλλογικής σύμβασης εργασίας και σημειώνοντας τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται, ζητήθηκε η παρέμβαση του Υπουργού προς τον ΟΚΥΠΥ με στόχο την επίτευξη συμφωνίας στο πνεύμα των όσων συζητήθηκαν ενώπιον του στην κοινή συνάντηση που είχε με τις δυο πλευρές.


Σχετικά Άρθρα