ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναμένουν εμβόλια για άτομα άνω των 70 ετών οι προσωπικοί γιατροί

10 Οκτωβρίου 2023, 16:39

images

Σε αναμονή για την παραλαβή από το Υπουργείο Υγείας του νέου εμβολίου για τα άτομα άνω των 70 ετών, βρίσκονται οι προσωπικοί γιατροί ενώ έχουν ήδη προγραμματισμένα ραντεβού για εμβολιασμούς, αφού σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό θα έπρεπε να τα έχουν ήδη παραλάβει.

Σε δηλώσεις στο ΥgeiaWatch, η Αντιπρόεδρος Εταιρείας Οικογενειακών και Προσωπικών Ιατρών Δρ. Μαίρη Αβρααμίδου ανέφερε ότι παρόλο που η ενημέρωση που είχαν από το Υπουργείο Υγείας ήταν ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν ήδη προμηθευτεί, εντούτοις δεν τα έχουν ακόμη παραδώσει τους προσωπικούς γιατρούς.

«Τα έχουμε παραγγείλει πριν από 10 ημέρες. Ενημερωθήκαμε ότι στα Κέντρα Υγείας έχουν παραδοθεί τα εμβόλια. Ευελπιστούμε ότι θα μας τα παραδώσουν εντός των ημερών γιατί έχουμε αρκετά προγραμματισμένα ραντεβού», τόνισε.

Η Δρ. Αβρααμίδου διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Υγείας τους έχει παραδώσει μόνο τα εμβόλια που προορίζονται για άτομα κάτω των 70 ετών.

Υπ. Υγείας: Στους γιατρούς τα εμβόλια μέχρι 17 Οκτωβρίου

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, έχουν δοθεί 70 χιλ. εμβόλια στη φαρμακευτική εταιρεία από τις φαρμακευτικές αποθήκες.

Συνολικά έχουν δοθεί 13 χιλ. εμβόλια Εfluelda και 57 χιλ. Vaxigrip, τα οποία θα παραδοθούν στους προσωπικούς γιατρούς το αργότερο μέχρι την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. 


Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα