ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναμένουν αύξηση προστίμου στα €500 για στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ

10 Απριλίου 2024, 15:20

images

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου εκφράζει την ικανοποίηση της για τη συζήτηση αύριο Πέμπτη, στην Ολομέλεια της Βουλής, της πρότασης νόμου του βουλευτή Ανδρέα Αποστόλου, για αύξηση του εξώδικου προστίμου, για παράνομη στάθμευση σε χώρους για ΑμεΑ στα €500 και εκφράζει την ελπίδα ότι όλα τα κόμματα και βουλευτές θα στηρίξουν και θα ψηφίσουν την πρόταση.

Σε ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναφέρει πως η αυστηρή τιμωρία για τέτοιες παραβάσεις θα λειτουργήσει καταλυτικά, ώστε να μειωθεί η κατάχρηση από ασυνείδητους, σημειώνοντας πως το ύψος του εξώδικου προστίμου όσο μεγαλώνει τόσο πιο αποτρεπτικό είναι για αυτή την παράβαση.

Όπως σημειώνει η οργάνωση, «η παράνομη στάθμευση είναι επιλογή και δεν γίνεται κατά λάθος, και για αυτό πρέπει να τιμωρείται αυστηρά».

Παράλληλα, αναφέρει πως αναμένει από την πολιτεία περισσότερες δράσεις για επίλυση του προβλήματος αυτού, όπως η ρυμούλκηση αυτοκινήτων που είναι σταθμευμένα παράνομα, η αφαίρεση πινακίδων για κάποιο χρονικό διάστημα και η δυνατότητα καταγγελίας μόνο με φωτογραφία, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια καταπολέμησης αυτής της παρανομίας, όπως σημειώνει.

Σχετικά Άρθρα