ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναγκαία η ενίσχυση προληπτικών εξετάσεων για καρκίνο προστάτη

29 Μαρτίου 2024, 20:57

images

Τα στοιχεία από το Αρχείο Καρκίνου Κύπρου είναι ανησυχητικά και η αύξηση του αριθμού των περιστατικών καρκίνου του προστάτη τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει την ανάγκη για ενίσχυση των προληπτικών εξετάσεων και της ενημέρωσης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανού, σε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και ο Σύνδεσμος Ασθενών Europa Uomo Κύπρου.

Ο υπουργός είπε ότι ο καρκίνος του προστάτη εξελίσσεται αργά και συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα στα αρχικά στάδιά του και επομένως, η προσοχή και η ευαισθητοποίηση των ανδρών είναι ζωτικής σημασίας.

Ανέφερε ότι οι παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία, η ηλικία και το οικογενειακό ιστορικό, πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη κατά την εκτίμηση του κινδύνου για την εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους αρμόδιους φορείς για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση αποτελεσματικών προγραμμάτων πρόληψης και ενημέρωσης και ήδη τροχοδρομείται η υλοποίηση του πληθυσμιακού προγράμματος για τον καρκίνο του προστάτη», ανέφερε.

Εξήρε το ρόλο του Europa Uomo Κύπρου στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη σημειώνοντας ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα, για να εξοικειωθούν οι άνδρες με τα προληπτικά προγράμματα και τις διαθέσιμες εξετάσεις.

Σχετικά Άρθρα