ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναδιοργάνωση ασθενοφόρων για ταχύτερη ανταπόκριση

20 Οκτωβρίου 2022, 10:59

images

Με την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) έχει προβεί στην κατανομή των ασθενοφόρων σε διάφορα στρατηγικά σημεία παγκύπρια για ταχύτερη ανταπόκριση στα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, «σε μεγάλες πόλεις του εξωτερικού δημιουργούνται χώροι στάθμευσης ασθενοφόρων εντός και εκτός πόλεων σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία, ώστε να μπορούν τα ασθενοφόρα να μεταβαίνουν αμέσως και χωρίς καθυστέρηση στον χώρο που χρειάζεται».

Αναφορικά με αυτό, ο κ. Θεοπέμπτου, απέστειλε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα κατά πόσο το υπουργείο έχει προβεί σε παρόμοιους σχεδιασμούς, ώστε να μπορούν τα ασθενοφόρα να είναι σταθμευμένα σε χώρους όπου θα μπορούν να ανταποκριθούν σε σύντομο χρόνο, όταν κληθούν.

Ως εκ τούτου, ο κ. Χατζηπαντέλα απαντώντας στην ερώτηση ανέφερε ότι σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα, τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ, μετά και την αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων έχει γίνει και ο ανάλογος σχεδιασμός για κατανομή των ασθενοφόρων σε διαφορετικά στρατηγικά σημεία προς μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των ασθενοφόρων, σύμφωνα με τα διεθνή και Ευρωπαϊκά δεδομένα.

Προστίθεται ότι το 2014 τα ασθενοφόρα ήταν συγκεντρωμένα κυρίως στα κεντρικά νοσοκομεία των επαρχιών και ήταν κατανεμημένα μόνο σε 10 διαφορετικά σημεία παγκύπρια.

Εντούτοις, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τον εκσυγχρονισμό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, σήμερα, τα ασθενοφόρα είναι κατανεμημένα σε 25 διαφορετικά σημεία.

Ο.Σ.


Σχετικά Άρθρα