ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναβάθμιση πρώτων βοηθειών και ΜΕΘ του ΓΝ Λάρνακας

06 Απριλίου 2022, 11:41

images

Στη βελτίωση του τμήματος πρώτων βοηθειών του ΓΝ Λάρνακας, την αναβάθμιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τη μετακίνηση των υπηρεσιών από το Παλαιό Νοσοκομείο στο νέο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Ο κ. Χατζηπαντέλα παρακάθισε σε σύσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη μαζί με τον Αναπληρωτή Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή του ΟΚΥπΥ Κύπρο Σταυρίδη.

Σε δηλώσεις του ο Υπ. Υγείας ανέφερε ότι έχουν παρθεί κάποιες αποφάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών οι οποίες θα εφαρμοστούν εντός των επόμενων ημερών καθώς και αποφάσεις για τη μετακίνηση του παλαιού νοσοκομείου στο νέο και για την αναβάθμιση της μονάδας εντατικής θεραπείας.

Συγκεκριμένα, ανεφερε ότι οι πρώτες βοήθειες θα ενισχυθούν με επιπρόσθετους γιατρούς και στόχος είναι να έρθει ένας διευθυντής από άλλη επαρχία στη μονάδα πρώτων βοηθειών για ενίσχυση.

«Στη σύσκεψη ήταν και κάποιοι αναισθησιολόγοι, αφού μας αρέσει ως Υπουργείο Υγείας να μιλούμε με άτομα που είναι στην πρώτη γραμμή. Τους έχουμε ακούσει προσεκτικά, είναι ικανοποιημένοι με τον τρόπο λειτουργίας, και μας έχουν δώσει κάποιες μικρές εισηγήσεις που θα τις υλοποιήσουμε ώστε να μην έχει να ζηλέψει τίποτα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρνακας από άλλες επαρχίες», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την μετακίνηση των υπηρεσιών του παλαιού νοσοκομείου στην καινούρια πτέρυγα, ανέφερε ότι  «παρουσιάστηκαν τα σχέδια και το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να μεταφερθούν στα νέα κτήρια»

Αναφορικά με τις χαλαρώσεις μέτρων κατά του Covid-19 που ενδέχεται να εφαρμοστούν δήλωσε «θεωρώ ότι θα δοθούν, αλλά αυτές θα αποφασιστούν το απόγευμα μετά από σύσκεψη με ΣΕΕ».

Ερωτηθείς για το Cyprus Flight Pass  σχολίασε ότι αυτό αφορά το Υπουργείο Συγκοινωνιών. «Ήδη είχα μια σύσκεψη με τον Υπουργό κ. Καρούσο, ο οποίος μετά από πρόταση δική μου θα ετοιμάσει πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα κατατεθεί την Πέμπτη», συμπλήρωσε.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Κύπρος Σταυρίδης δήλωσε ότι χαιρετίζει τη σημερινή σύσκεψη και δηλώνει ότι ήταν μία πάρα πολύ πρακτική και εποικοδομητική σύσκεψη.

«Μαζί με το Υπ. Υγείας δίνουμε λύσεις τόσο σε τρέχοντα όσο και μακροπρόθεσμα θέματα που αφορούν το ΓΝ Λάρνακας», ανέφερε.

Κληθείς να σχολιάσει  τις καταγγελίες που γίνονται για ανεπάρκεια εξυπηρέτησης στο τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου, δήλωσε ότι με τα μέτρα που θα ληφθούν θα μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών και το προσωπικό του νοσοκομείου δίνει μια υπέροχη μάχη για την αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

«Προσπαθούμε για το καλύτερο με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ποιότητα υπηρεσιών του ασθενή», πρόσθεσε.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα