ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναβάθμιση δημόσιων νοσηλευτηρίων προωθεί το Υπ. Υγείας

28 Μαρτίου 2024, 11:22

images

Το Υπουργείο Υγείας με συνεχείς παρεμβάσεις του προωθεί την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, δήλωσε  η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Υγείας, Αθηνά Τυρίμου, με αφορμή τις καταγγελίες ΠΑΣΥΚΙ περί «ξηλώματος» των δημοσίων νοσοκομείων.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να απαντήσει στα δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στη διαρροή επιστολών μεταξύ Υπουργείου Υγείας και ΟΚΥπΥ, αναφορικά στο θέμα της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τερματισμό αποσπάσεων ιατρικών λειτουργών από τον ΟΚΥπΥ και την επιστροφή τους στο Υπουργείο Υγείας, λόγω συγκεκριμένων αναγκών που υπάρχουν στις Ιατρικές Υπηρεσίες, η κ. Τυρίμου ανέφερε πως «ο τερματισμός αποσπάσεων αφορά αριθμό μικρότερο των πέντε ατόμων, σημειώνοντας ότι κάποιοι εξ αυτών, ενδεχομένως να είναι υπό το καθεστώς "μερικής απόσπασης"».

Συνεπώς, σημείωσε, «δεν τίθεται θέμα το Υπουργείο Υγείας να προβαίνει σε ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα. Αντίθετα, με συνεχείς παρεμβάσεις του, προωθεί την αναβάθμιση και όχι την υποβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου «το Υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο, βάσει των υφιστάμενων νόμων και κανονισμών, όταν παρίσταται ανάγκη, να αντλεί προσωπικό με αυτόν τον τρόπο».

Σχετικά Άρθρα