ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αλλαγές στον νόμο για την περιεκτικότητα THC στη βιομηχανική κάνναβη

01 Φεβρουαρίου 2024, 19:50

images

Η Ολομέλεια της Βουλής ομοφώνως ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο τροποποιείται ο περί Παραγωγής και Εμπορίας της Βιομηχανικής Καννάβης Νομός, ώστε να αντικατασταθεί ο ορισμός του όρου «βιομηχανική κάνναβη» για να συναχθεί με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό των ικανοτήτων του και του Συμβουλίου.

Με το νομοσχέδιο σκοπεύεται η αντικατάσταση του ορισμού του όρου «βιομηχανική κάνναβη», ώστε η περιεκτικότητα της σε τετραϋδροκανναβιόλη (TCH) να αυξηθεί από 0,2% στο 0,3%, για να συναχθεί το όριο που προβλέπεται στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται αναδρομική ισχύς από την 7η Δεκεμβρίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία τέθηκε σε ισχύ ο υπό αναφορά Ευρωπαϊκός Κανονισμός.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Γεωργίας ανέφερε σε συνεδρίαση της επιτροπής γεωργίας όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο, ότι, στις περιπτώσεις που εντοπίστηκε υπέρβαση του επιτρεπόμενου ορίου τετραϋδοκανναβιόλης στη βιομηχανική κάνναβη, λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι εν λόγω καλλιέργειες καταστράφηκαν.

Αναφέρθηκε επίσης ότι το Γενικό Χημείο του Κράτους διενεργεί αναλύσεις που αφορούν την περιεκτικότητα από το 2016. Μάλιστα λέχθηκε ότι από το 2016 έχουν αναλυθεί σαράντα επτά δείγματα, τα περισσότερα από τα οποία ήταν εντός του καθορισμένου από τον νόμο ορίου, ενώ μόνο δεκαοχτώ δείγματα υπερέβαιναν. το όριο, γεγονός το οποίο μπορεί να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες της χώρας.

Σχετικά Άρθρα