ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αλλαγές στον έλεγχο ευρωπαϊκών ψηφιακών πιστοποιητικών COVID

24 Φεβρουαρίου 2022, 20:32

images

Το Υφυπουργείο Έρευνας Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής ενημερώνει πολίτες και επιχειρήσεις ότι η εφαρμογή CovScan Cyprus έχει προσαρμοστεί στη βάση των προνοιών των περί Λοιμοκαθάρσεως διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας (Αρ. 10 ημερ. 18.2.2022 και Αρ.11 ημερ. 23.2.2022).

Σε ανακοίνωσή του, το Υφυπουργείο Έρευνας αναφέρει ότι από σήμερα, 24 Φεβρουαρίου του 2022, η εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη την επιλογή χώρου/υποστατικού, με βάση την οποία θα φορτώνονται αυτόματα οι κανονισμοί ελέγχου, που αντιστοιχούν σε κάθε χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες για τους κανονισμούς ελέγχου πολίτες και επιχειρήσεις μπορούν να βρουν σε αυτό τον πίνακα: https://wiki.eudcc.gov.cy/MeasuresSummaryTableEL.pdf.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο, ο έλεγχος μέσω της εφαρμογής γίνεται με τη σάρωση του κωδικού QR που αναγράφεται στο πιστοποιητικό.

Ανάλογα με τα μέτρα, που ισχύουν για τον συγκεκριμένο χώρο/υποστατικό, η εφαρμογή CovScan Cyprus θα παρουσιάζει πράσινο, το οποίο σημαίνει ότι το πιστοποιητικό είναι έγκυρο και κόκκινο, που σημαίνει ότι το πιστοποιητικό δεν είναι έγκυρο.

Η νέα αναβάθμιση έχει ως στόχο να απλοποιήσει τους ελέγχους Safepass και να δώσει νέες δυνατότητες επιβεβαίωσης της αυθεντικότητας του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID (EUDCC).

Σημειώνεται, ότι οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να εκδώσουν εκ νέου/ανανεώσουν το πιστοποιητικό τους, αφού η αναβάθμιση αυτή αφορά μόνο την εφαρμογή CovScan Cyprus.

Υπενθυμίζεται, ότι για τη χρήση των πιο πάνω λειτουργιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση η ενημέρωση του CovScan στην έκδοση 1.5.7.

Σχετικά Άρθρα