ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ακατάλληλος φορτιστής αποσύρεται από την αγορά

27 Απριλίου 2023, 09:42

images

Φορτιστής USB που δεν συμμορφώνεται με τις βασικές απαιτήσεις ασφάλειας της οδηγίας για τον Ηλεκτρολογικό Εξοπλισμό Χαμηλής Τάσης (LVD), αφού εμπερικλείει ουσιαστικούς και σοβαρούς κινδύνους ασφάλειας για τον χρήστη, εντοπίστηκε στην αγορά και εκ τούτου, ο κατασκευαστής έχει προβεί σε εθελοντική απόσυρση και ανάκλησή του από την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος, το οποίο ενδεχομένως προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών το προϊόν εμπίπτει στην κατηγορία μετατροπείς, προσαρμογείς και φορτιστές, έχει εμπορική επωνυμία Lamtech στη συσκευασία, κατασκευαστής είναι Stefinet Multimedia A.E. και πρόκειται για το μοντέλο RRC065 C-1A1C-PD30W.

Χώρα κατασκευής είναι η Κίνα και διανομέας η εταιρεία ALEXANDROS STEPHANIS & CO LTD.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει σημείο πώλησης τέτοιου προϊόντος ή χρειάζεται επιπρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις να επικοινωνεί με το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών στo τηλέφωνo 22800522 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση msa@ems.mcw.gov.cy ή στο φαξ 22348202.

Προτρέπονται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω προϊόν να μην το χρησιμοποιούν και να το επιστρέψουν άμεσα στον πωλητή, δηλαδή στο κατάστημα από το οποίο το έχουν προμηθευτεί.

Σχετικά Άρθρα