ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αιτήματα του Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης συζήτησε η Κανάρη

29 Μαΐου 2023, 14:44

images

Διάφορα αιτήματα που αφορούν στη διάθεση των φαρμάκων σε χρόνιους ασθενείς από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσηλευτηρίων σε διμηνιαία, αντί σε μηνιαία βάση, στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ασθενών με πολλαπλή σκλήρυνση σε όλα τα αναλώσιμα και ιατρικά είδη και στην αύξηση του αριθμού των φυσιοθεραπειών για άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της Υπουργού Υγείας, Δρ. Πόπης Κανάρη με την ηγεσία του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα της κρατικής χορηγίας για τα προγράμματα φυσιοθεραπείας/κινησιοθεραπείας και ψυχολογικής στήριξης του Συνδέσμου.

Από πλευράς της, η Δρ. Κανάρη σημείωσε πως το Υπουργείο Υγείας βλέπει θετικά τα αιτήματα του Συνδέσμου και θα πράξει ό,τι είναι δυνατό για επίλυση των προβλημάτων που τον απασχολούν.

Σε ό,τι αφορά, μάλιστα, το θέμα της επέκτασης του χρονικού πλαισίου παροχής φαρμάκων στους χρόνιους ασθενείς, τόνισε πως έχει αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, για άμεση διευθέτηση του ζητήματος.Σχετικά Άρθρα