ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αέρας ελευθερίας από την 21η Φεβρουαρίου

16 Φεβρουαρίου 2022, 07:29

images

Με συγκρατημένη αισιοδοξία αντιμετωπίζουν τις νέες χαλαρώσεις που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας παράγοντες της αγοράς, εκτιμώντας ότι οι νέες χαλαρώσεις αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, όμως, αναμένουν τη διαμόρφωση του τελικού πρωτοκόλλου για να διαβάσουν, όπως λένε, «τα μικρά γράμματα» σε ότι αφορά τον τρόπο εφαρμογής των μέτρων.

Αισιοδοξία για τα ταξίδια

Ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, σε δηλώσεις στη StockWatch, είπε ότι «τα μέτρα αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα, αν μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρξει πλέον επιστροφή στην κανονικότητα».

Σχολιάζοντας το νέο Σχέδιο Δράσης για την ομαλή διεξαγωγή πτήσεων και τη λειτουργία των αερολιμένων, από τις 21 μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι επιβάτες που αφικνούνται στους αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε εξέταση PCR κατά την άφιξή τους, ενώ οι εμβολιασμένοι θα εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι οι εμβολιασμένοι που επιθυμούν να επισκεφθούν την Κύπρο θα γνωρίζουν πλέον τα μέτρα που εφαρμόζονται στα κυπριακά αεροδρόμια.

Παράλληλα εξέφρασε ικανοποίηση για τις δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών ότι τα μέχρι στιγμής μηνύματα για την τουριστική σεζόν 2022 είναι πάρα πολύ θετικά.

Σημείωσε ότι «συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του υπουργού Μεταφορών, καθώς τα ίδια μηνύματα λαμβάνουμε και εμείς από τους εταίρους μας στο εξωτερικό, ευελπιστώντας ότι εάν εξομαλυνθεί περαιτέρω η κατάσταση με την πανδημία θα έχουμε μια καλύτερη από την περσινή, τουριστική χρονιά».

Τονωτική ένεση στα εμπορικά κέντρα 

«Με τη διενέργεια των rapid test και με τις μάσκες δεν μπορούμε να πούμε ότι οι νέες χαλαρώσεις μέτρων οδηγούν στην κανονικότητα», δήλωσε στη StockWatch, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του My Mall Limassol Ανδρέας Χατζημιτσής, παρόλα αυτά σημείωσε ότι οι χαλαρώσεις μέτρων θα αποτελέσουν μια τονωτική ένεση για τους χώρους εστίασης.

«Ο κλάδος που έχει υποφέρει περισσότερο τους τελευταίους μήνες από τα περιοριστικά μέτρα είναι οι χώροι εστίασης, γι’ αυτό προσδοκούμε ότι με τις νέες χαλαρώσεις θα αυξηθούν οι επισκέπτες στα εστιατόρια και τις καφετέριες των malls», είπε.

«Με ανυπομονησία αναμέναμε τις νέες χαλαρώσεις», δήλωσε στη StockWatch και η υπεύθυνη του γραφείου επικοινωνίας και προβολής του Metropolis Μall Λάρνακας, Μαριλένα Παλαζή.

Σημείωσε ότι «εμείς αναμέναμε τις χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων ώστε να δώσουμε έμφαση στη διεκπεραίωση κάποιων εκδηλώσεων με στόχο να προσελκύουμε περισσότερους επισκέπτες για να περάσουν ωραία στους χώρους που προσφέρει το mall μας, χωρίς να είναι απαραίτητο πάντα ότι θα πρέπει να ψωνίζουν», όπως είπε.

Ζωντανεύουν τα κέντρα διασκέδασης

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης Νίκος Βασιλείου, δήλωσε στη StockWatch, ότι τα νέα μέτρα δεν αποτελούν χαλάρωση για τα κέντρα διασκέδασης, αφού έκλεισαν μόνα τους, επειδή απαγορεύθηκε ο χορός.

«Επανερχόμενος ο χορός στη βάση του σημαίνει ότι ζωντανεύουν τα μουσικοχορευτικά κέντρα και τα κέντρα διασκέδασης», είπε, προσθέτοντας ότι ο σύνδεσμος αναμένει πρόσκληση από τον υπουργό Υγείας για τη διαμόρφωση του νέου πρωτόκολλου.

Ο κ. Βασιλείου επανέλαβε τα παράπονα του συνδέσμου για την απαγόρευση του χορού από τις 23 Δεκεμβρίου.

Εν αναμονή διαβούλευσης για νέο πρωτόκολλο 

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτήτων Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, μιλώντας στη StockWatch, χαιρέτησε την αποκλιμάκωση των μέτρων.

«Αν και απέχουμε πολύ ακόμη από την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, αυτό που αναμένουμε τώρα είναι να κληθούμε από τον υπουργό Υγείας ώστε να συμβάλουμε και εμείς στην τελική διαμόρφωση του νέου πρωτοκόλλου», σημείωσε.

Υποστήριξε ότι «αν και χαιρετίζουμε το νέο δρόμο που ανοίγεται, από την άλλη δεν θα επιθυμούσαμε να έχει αγκάθια, αλλά η εφαρμογή των μέτρων να είναι χωρίς εξαιρέσεις», είπε, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο του διαχωρισμού των εμβολιασμένων από τους ανεμβολίαστους «δεν φαίνεται ότι έχει πετύχει».

Σε δηλώσεις στη StockWatch, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Νεόφυτου Θρασυβούλου επίσης χαιρέτισε τις νέες χαλαρώσεις μέτρων στου χώρους εστίασης οι οποίες αρχίζουν από την 21η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Θρασυβούλου επανέλαβε ωστόσο τις ανησυχίες για την έλλειψη εργατικού δυναμικού που θα χρειαστεί για τη στελέχωση των επιχειρήσεων του κλάδου, ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

«Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο μας καίει και το οποίο συζητείται από τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς όμως να έχει ληφθεί ακόμη καμία ουσιαστική απόφαση από το υπουργείο Εργασίας», είπε.

Της Ηρώς Ευθυμίου 

Σχετικά Άρθρα