ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

ΑΑΕΚ: Προληπτικό πρόγραμμα για παιδιά και εφήβους

05 September 2022, 18:00

images

Μνημόνιο  συνεργασίας για την εφαρμογή προληπτικού προγράμματος για  παιδιά και  εφήβους στην επαρχία Λευκωσίας, υπέγραψαν η Αρχή  Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ) και το ΚΕΝΘΕΑ. Το μνημόνιο  υπέγραψαν εκ μέρους της ΑΑΕΚ ο Πρόεδρός της, Χρίστος Μηνά, και εκ μέρους  του ΚΕΝΘΕΑ, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα θα εξυπηρετεί παιδιά και εφήβους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, ενώ θα εξασφαλίζει και παροχή υπηρεσιών προς τις οικογένειες των ευάλωτων ομάδων (υπηρεσίες όπως μαθησιακή στήριξη, υγιείς απογευματινές δραστηριότητες, συμβουλευτική και κοινωνική στήριξη  μέσα από υπηρεσίες κοινωνικών λειτουργών, και οποιαδήποτε άλλη  εξατομικευμένη ανάγκη εντοπιστεί).

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια και επέκταση του προγράμματος που  βρισκόταν σε λειτουργία από το 2018, με την πλήρη επιχορήγηση της ΑΑΕΚ. Το εν λόγω πρόγραμμα θα αναλάβει τη συνέχιση παρακολούθησης των  περιπτώσεων που ήδη εξυπηρετούνταν από προληπτικά προγράμματα που  λειτουργούσαν στην περιοχή, ενώ ταυτόχρονα θα αναλάβει και τον εντοπισμό  νέων περιπτώσεων.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η διάρκεια λειτουργίας του προγράμματος είναι  12 μήνες, με δικαίωμα ανανέωσης για ακόμη 2 χρόνια, καθώς και ότι, σε συνέχεια του ανοιχτού διαγωνισμού και της διαδικασίας αξιολόγησης των προτάσεων που υποβλήθηκαν, η πρόταση του ΚΕΝΘΕΑ κρίθηκε ως η  καταλληλότερη. Τέλος, αναφέρεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος απορρέει από την Εθνική Στρατηγική για την Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων 2021- 2028 και το Σχέδιο Δράσης 2021-2024.


Σχετικά Άρθρα