ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

48η Πορεία Χριστοδούλας: Δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας στους ασθενείς με καρκίνο

23 Μαρτίου 2023, 11:27

images

Στις 9 Απριλίου θα διεξαχθεί φέτος η 48η Πορεία Χριστοδούλας καθώς και μία σειρά εκδηλώσεων, , με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο και την ανάγκη για στήριξη των ασθενών με εμπειρία καρκίνου.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ Αδάμος Αδάμου, ανέφερε σε ομιλία του ότι η Πορεία Χριστοδούλας έχει καταστεί θεσμός και καταξιώθηκε από την κυπριακή κοινωνία για να υπενθυμίζει σε όλους την ανάγκη για στήριξη των συνανθρώπων μας με εμπειρία καρκίνου.

Όπως σημείωσε, «η εξέλιξη της ιατρικής, η πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, μας επιτρέπουν, πλέον, να απορρίπτουμε όρους όπως ‘ανίατη ασθένεια’ ή ‘επάρατη νόσος’ όταν μιλάμε για τον καρκίνο», προσθέτοντας ότι «πολλές μορφές καρκίνου μπορούν να ιαθούν και οι ασθενείς, αν και θα διανύσουν ένα δύσκολο ταξίδι, αυτό που χρειάζονται είναι να είμαστε εκεί, δίπλα τους, με σεβασμό, αγάπη και φροντίδα».

Για τη φετινή εκστρατεία της Πορείας Χριστοδούλας, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος καλεί τον κόσμο να είναι εκεί στην Πορεία Χριστοδούλας, να είναι εκεί δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο, να είναι εκεί για τους Επαγγελματίες Υγείας που προσφέρουν άοκνα πολύτιμες υπηρεσίες στήριξης και να είναι εκεί, μαζί με τα στελέχη του Συνδέσμου στηρίζοντας το φιλανθρωπικό έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σε συνεργασία με την Τράπεζα Κύπρου.

Πορείες, εκδηλώσεις και αποκαλυπτήρια Μνημείου Χριστοδούλας 

Με διαχρονικό σύμμαχο την Τράπεζα Κύπρου, ο Σύνδεσμος προγραμματίζει τις επόμενες μέρες μια μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού με διάφορες ενέργειες.

Σύμφωνα με τον Δρ Αδάμου, «όπως κάθε χρόνο, διοργανώνουμε πορείες σε όλες τις πόλεις, καθώς και επιπλέον ενέργειες, όπως το Fun Day, μια όμορφη μέρα για όλη την οικογένεια στο Nicosia Mall, πεζοπορίες και ποδηλασίες σε αρκετές κοινότητες παγκύπρια, αλλά και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Χριστοδούλας στο Δήμο Σωτήρας».

Συγκεκριμένα, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου θα γίνουν στον τερματισμό της Πορείας Χριστοδούλας στις 9 Απριλίου στον Δήμο Σωτήρας, σε ένα όμορφα τοπιοτεχνημένος χώρο όπου πιστεύεται ότι εκεί κατέληξε η Χριστοδούλα. Το γλυπτό έφτιαξε ο κ. Φίλιππος Γιαπάνης και τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Επίσης, στις 6 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Οδικός Έρανος και ακολούθως άλλοι έρανοι σε διάφορα σημεία σε όλη την Κύπρο.

Σημειώνει, ακόμη, ότι «οι εισφορές που συλλέγονται κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μας επιτρέπουν να λειτουργούμε, αλλά και να αναβαθμίζουμε, τις υπηρεσίες μας οι οποίες προσφέρονται δωρεάν στους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους».

«Είναι με τη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας αλλά και οργανισμών όπως η Τράπεζα Κύπρου, που ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου έχει αναπτύξει ουσιώδεις υπηρεσίες στήριξης προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος λειτουργεί σήμερα δύο Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, την «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία και το «Ευαγόρειο» στη Λεμεσό, την παγκύπρια υπηρεσία Κατ’ Οίκον Ιατρικής και Νοσηλευτικής Φροντίδας Ασθενών, την Υπηρεσία Ψυχολογικής και Κοινωνικής Στήριξης, τις Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας και Αρωματοθεραπείας και την Υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών από όλες τις πόλεις προς τα Ογκολογικά Κέντρα στη Λευκωσία και Λεμεσό.

«Όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες για τη φροντίδα και στήριξη των ασθενών καθ’ όλη την πορεία της ασθένειας τους», τόνισε, καθώς «μέσω των υπηρεσιών αυτών εξυπηρετούμε πέραν των 4000 ασθενών κάθε χρόνο, προσφέροντας, επίσης, υπηρεσίες στήριξης και σε μέλη των οικογενειών τους», κατέληξε.

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα