ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Το ΤΕΠΑΚ διοργανώνει εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού

24 Απριλίου 2024, 14:11

images

Σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη ζωτικής σημασίας συμβολή του εμβολιασμού στην πρόληψη ασθενειών και την προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσει το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας (CSI).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Εμβολιασμού (24 – 30 Απριλίου 2024) με θέμα «Ανθρώπινα εφικτό: Σώζοντας Ζωές Μέσω του Εμβολιασμού» και του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου έργου co-OPERATOR.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να μας υπενθυμίζει ότι τα εμβόλια αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, τα οποία σώζουν εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και προστατεύουν αποτελεσματικά την υγεία, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο. Χάρη στους εμβολιασμούς, η ανθρωπότητα έχει καταφέρει να εξαλείψει ή να μειώσει δραστικά τον κίνδυνο από σοβαρές ασθένειες, ενώ τα εμβόλια αποδείχτηκαν ως το πιο ισχυρό όπλο στη μάχη κατά της πρόσφατης πανδημίας του κορωνοϊού.

Σκοπός των εκδηλώσεων, πέραν της ευαισθητοποίησης για τον ρόλο του εμβολιασμού στην πρόληψη ασθενειών, είναι επίσης η ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του εμβολιασμού σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο και η κατάρριψη μύθων και παρανοήσεων που υπάρχουν γύρω από τα εμβόλια.

Θα γίνει, επίσης, ενημέρωση του κοινού για τα ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Κύπρο και αφορούν τον εμβολιασμό.  Το co-OPERATOR είναι ένα από αυτά τα έργα το οποίο επιδιώκει να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο οι πληροφορίες για τον εμβολιασμό κοινοποιούνται στο κοινό.  Ο στόχος είναι να ενισχυθούν οι ικανότητες των διαφόρων ενδιαφερόμενων φορέων, από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας έως τις τοπικές κυβερνήσεις, για την αποτελεσματική προώθηση των εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία στις 29 Απριλίου 2024, μεταξύ των ωρών 10:00-12:00, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί και το έργο co-OPERATOR.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν, επίσης, παρεμβάσεις του Λέκτορα Ψυχολογίας Υγείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ και επιστημονικού υπεύθυνου του έργου co-OPERATOR, Άγγελου Κασσιανού στα ΜΜΕ  για τη σημασία του εμβολιασμού καθώς επίσης τη δημιουργία ενός podcast για τον ρόλο του διαδικτύου και των fake news σχετικά με αυτό το θέμα, με τη συμμετοχή του Δρος Κασσιανού και του Αναπληρωτή Καθηγητή Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του ΤΕΠΑΚ, Μιχάλη Σιριβιανού. Το podcast θα δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του έργου στις 27 Απριλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενο έργο co-OPERATOR, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του έργου

https://cooperatorvax.eu/

#ΠαγκόσμιαΗμέραΕμβολιασμού #coOPERATOR #ΕμβόλιαΓιαΌλους #ΠροστατεύουμεΤηνΥγείαΜας.

Σχετικά Άρθρα