ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Την Κυριακή 27 Μαΐου περπατάμε Μαζί στην Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2023

24 Μαΐου 2023, 14:45

images
  • Με αλληλεγγύη, θριαμβεύουμε!

Την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 17:30, περπατάμε μαζί στην Πορεία Υπερηφάνειας Κύπρου 2023, γιατί ξέρουμε ότι όλοι μαζί, με αλληλεγγύη και σεβασμό μπορούμε να θριαμβεύσουμε, μπορούμε να διεκδικήσουμε το δικαίωμα να ζούμε όλοι χωρίς αποκλεισμούς, για ίσα δικαιώματα για όλα τα  ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά και για το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να ζει και να εκφράζεται ελεύθερα, περπατάμε μαζί για την ισότητα, για την αγάπη για όλους!

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού θα είναι και πάλι ο Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φεστιβάλ με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Εκτός από την πορεία θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις που περιλαμβάνουν, συνέδριο για επιχειρήσεις, παρουσίαση ταινιών μικρού μήκους με θέμα την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, παραστάσεις θεάτρου και χορού, εκδηλώσεις για παιδιά, μέρα υιοθεσίας σκυλιών, υπαίθριες αγορές, εκδηλώσεις για τη Eurovision και πάρτι σε όλες τις πόλεις.

Υπό το φως των πρόσφατων ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων, καθώς και της αυξημένης διαδικτυακής κακοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στόχος του φετινού Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2023 είναι να ενθαρρύνει την ενότητα, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη στην καταπολέμηση της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, της διαδικτυακής κακοποίησης, του ετεροσεξισμού και cis-σεξισμού, προσδοκώντας να εμπνεύσουμε την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τους φίλους και συμμάχους της, την κοινωνία των πολιτών, τους φορείς αλλαγής καθώς και την ευρύτερη κοινωνία, να σταθούμε μαζί, ενωμένοι με σκοπό τη μετεξέλιξη της κοινωνίας μας, αλλά και της Κύπρου, σε ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, για ένα κράτος βασισμένο στις αξίες της ισονομίας, ισοπολιτείας και ισοτιμίας.

Premier Partner: Cyta

Στηρίζουν: Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, Embassy of the Netherlands, PWC, Grant Thornton Cyprus, Bottega Amaro, Antis Triantafyllides & Co LLC, Flying Tiger Copenhagen, C. Savva & Associates Ltd.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της φετινής Πορείας Υπερηφάνειας καθώς και των παράλληλων δράσεων μπορείτε να βρείτε στο πιο κάτω πρόγραμμα, στη σελίδα της Accept στο FB facebook.com/acceptCyprus, αφού το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς και προστίθενται νέες δράσεις.

Σχετικά Άρθρα