ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύγχρονο Ανεξάρτητο Διαγνωστικό Κέντρο PET CT θα φιλοξενείται στο American Medical Center

25 Μαΐου 2023, 10:26

images

Επενδύοντας συνεχώς στην τεχνολογία αιχμής και με γνώμονα πάντα την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών υπηρεσιών, η CHG Curis Oncology Ltd ανακοινώνει τη δημιουργία Διαγνωστικού Κέντρου PET CT και την ένταξή του στο πρωτοποριακό οικοσύστημα υγείας και ευεξίας Curis Network.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο Κέντρο που θα φιλοξενείται στο American Medical Center και θα στελεχώνεται από μια διεθνούς φήμης ομάδα πυρηνικής ιατρικής και ογκολόγους. Το Κέντρο θα παρέχει τη δυνατότητα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων με την μέθοδο PET CT και θα προσφέρει ένα τεράστιο εύρος κλινικών εφαρμογών στην Ογκολογία, την Καρδιολογία, τη Νευρολογία και τις λοιμώδεις νόσους.

Η PET CT είναι μια επαναστατική απεικονιστική μέθοδος, η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ποζιτρονιακής τομογραφίας (Positron Emission Tomography) και της αξονικής τομογραφίας, και παρέχει τη δυνατότητα εντοπισμού παθολογικών ανωμαλιών σε πρώιμο στάδιο, με την απεικόνιση βιοχημικών αλλαγών, οι οποίες εκδηλώνονται πολύ πριν τις ανατομικές, που εντοπίζονται από τις συμβατικές απεικονιστικές μεθόδους.

Ειδικά για τους ασθενείς με καρκίνο η μέθοδος PET CT προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες τόσο κατά την αρχική διάγνωση της νόσου, για τη χαρτογράφηση των καρκινικών εστιών, όσο και κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ώστε να εκτιμηθεί το αποτέλεσμα ανταπόκρισης του ασθενούς, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο υπολειπόμενων εστιών.

Σχετικά Άρθρα