ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Rapid test στα δειγματοληπτικά κέντρα της NIPD Genetics

19 Μαΐου 2022, 10:21

images

H NIPD Genetics ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα για διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test) σε στενές επαφές κρουσμάτων και σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως αυτές καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης, λόγω του τερματισμού της παροχής δωρεάν ελέγχων από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, οι πολίτες που εμπίπτουν στο πρόγραμμα test to stay, μπορούν να απευθύνονται στα κλινικά δειγματοληπτικά κέντρα της NIPD Genetics σε όλες τις επαρχίες, για διενέργεια Rapid test. Τα τεστ, θα διενεργούνται στις κανονικές ώρες λειτουργίας των δειγματοληπτικών κέντρων:

  • Λακατάμια, Λατσιά, Πλατύ Αγλαντζιάς, Αθηένου, Λάρνακα, Λεμεσό και Παραλίμνι: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 07:00-15:00, Σάββατο 07:00-13:00. Κυριακή τα δειγματοληπτικά κέντρα παραμένουν κλειστά.
  • Έγκωμη και οδός Κολωνακίου: Δευτέρα–Παρασκευή από τις 07:00-18:00, Σάββατο 07:00-13:00. Κυριακή τα δειγματοληπτικά κέντρα παραμένουν κλειστά
  • Πάφος: Δευτέρα-Παρασκευή: 07:00-14:00, Σάββατο 07:00-10:00. Κυριακή το δειγματοληπτικό κέντρο παραμένει κλειστό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που έχουν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές κρούσματος θα πρέπει να υποβάλλονται σε Rapid test την 3η και την 5η μέρα από την επαφή.

Κατά την προσέλευση  τους στα κέντρα δειγματοληψίας, οι πολίτες καλούνται να δείξουν τον κωδικό που έχουν λάβει από το Υπουργείο Υγείας μέσω SMS ή το συμπληρωμένο Έντυπο Εργαστηριακού Ελέγχου για SARS-CoV-2 για ομάδες πολίτων πριν την είσοδο τους σε στέγες και δομές. Τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται με SMS στο κινητό που έχει δηλωθεί κατά την καταχώρηση των στοιχείων των πολιτών. Για περεταίρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στη γραμμή Ιχνηλάτησης στο 1474.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nipdlabs.com.cy.  

 

Σχετικά Άρθρα