ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πρόταση για διάχυση ορθών πληροφοριών μέσω influencers το πρώτο βραβείο στο DigiEduHack Larnaka

26 Νοεμβρίου 2020, 11:15

images

Ομάδες νέων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του DigiEduHack Larnaka που διοργανώθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Digital Education Hackathon 2020 την Πέμπτη και Παρασκευή 19 και 20 Νοεμβρίου 2020, με την στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κάτω από το πρόγραμμα ReCOVer και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με στόχο να λύσουν την πρόκληση της επιδημίας της παραπληροφόρησης κατά την διάρκεια και μετά το CoVid-19.

Οι συμμετέχοντες με τις προτάσεις τους έχουν συμβάλει στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων και ιδεών που βασίζονται στη δράση, για τη διάδοση υπεύθυνων πληροφοριών και την κριτική εξέταση των ειδήσεων που αναπαράγονται μέσω των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την παραπληροφόρηση και την λανθασμένη πληροφόρηση εξαιτίας του CoVid-19.

Οι προτάσεις έχουν παρουσιαστεί μετά από 24 ώρες εντατικής δράσης μπροστά από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από τον Πρόδρομο Αλαμπρίτη, Πρόεδρο ΟΝΕΚ, Θεόδωρο Λουκαΐδη, Πρόεδρο ΙΔΕΚ, Έλενα Γεωργίου Στρούθος, Co-Founder και CTO Cocoon Creations, Χρύσανθο Τσουρούλλη, CEO Dias Media Group & SIGMA TV και Μιχάλη Σιριβιανό, Επίκουρο Καθηγητή στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του hackathon, στήριξη παρείχαν μέντορες και εκπαιδευτές με σύντομα εργαστήρια συστηματικών μεθόδων σχεδιαστικής σκέψης και παρουσίασης.

Το πρώτο βραβείο αξίας 1,700,00 € κέρδισε η ομάδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου Γεωργία Δημητριάδου και Λουϊζα Ηροδότου που πρότεινε την εφαρμογή STORY-BOOM! με στόχο να ενθαρρύνει την διάχυση επιβεβαιωμένων πληροφοριών μέσω κοινωνικών δικτύων με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που συμπεριλάμβανε αξιοποίηση influencers και μέσων επικοινωνίας.

Το δεύτερο βραβείο αξίας 1.300,00 € κέρδισαν οι προγραμματιστές Χρυσοβαλάντης Χριστοδούλου και Δημήτρης Πασχαλίδης και η ομάδα τους VeriFIGHT που πρότεινε ένα browser plug-in με στόχο να βοηθήσει στην επιβεβαίωση ορθών ειδήσεων. Επίσης με επίκεντρο την επιβεβαίωση έγκυρων ειδήσεων το τρίτο βραβείο αξίας 1.000,00 € κέρδισε η ομάδα Truth Checked που αποτελείται από την Ελένη Γεωργίου και Αλέξη Σαββίδη.

Όλες οι προτάσεις βρίσκονται στην σελίδα της διοργάνωσης www.digieduhack.com

Σχετικά Άρθρα