ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πανεπιστήμιο Νεάπολις: Διεξαγωγή συνεδρίου για τις μεταναστευτικές προκλήσεις

22 Φεβρουαρίου 2024, 10:13

images

Συνέδριο με θέμα την «ασφάλεια και τις μεταναστευτικές ροές στην ανατολική Μεσόγειο», διοργανώνει την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2024, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Hanns Seidel-Αθήνας και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 18:30-20:00 στο αμφιθέατρο Κερύνεια του Πανεπιστημίου Νεάπολις, εξέχουσες προσωπικότητες και ειδικοί στον τομέα, θα αναλύσουν τις γεωπολιτικές, ιστορικές και κοινωνικές διαστάσεις που επηρεάζουν την ασφάλεια και τις μεταναστευτικές ροές στην περιοχή.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Καθηγητής Παντελής Σκλιάς, Πρύτανης, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος και η Τζένη Καπέλλου, Διευθύντρια στο Ίδρυμα Hanns Seidel-Αθήνα.

Ακολούθως θα γίνει panel discussion το οποίο θα συντονίζει ο Παναγιώτης Κακολύρης Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτικών Ιδρυμάτων, COO SOCIALDOO στο οποίο θα λάβουν μέρος οι:

  • Stephan Mayer, Βουλευτής, CSU, πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών
  • Ελένη Σταύρου, Ευρωβουλευτής, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
  • Ben D. Mor Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος, πρώην επικεφαλής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διαχείρισης Διαπραγματεύσεων και Λήψης Αποφάσεων, Πανεπιστήμιο της Χάιφα, Ισραήλ
  • Αντώνης Κλάψης Επίκουρος Καθηγητής Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Επισκέπτης Ερευνητής, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

Τέλος, στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει επίσης και τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας και της ανθρωπιστικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Σχετικά Άρθρα