ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πανεπιστήμιο Frederick: Έναρξη χειμερινού εξαμήνου με φυσική παρουσία

30 Ιουλίου 2021, 15:29

images

Δυνατότητα ευελιξίας με πρακτικές μεικτής εκπαίδευσης και χρήση υβριδικών αιθουσών διδασκαλίας

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοινώνει ότι ύστερα από απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, που λήφθηκε σε ειδική συνεδρία της στις 21/7/2021 και στη βάση σχετικής ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, ενημερώνει τα ακόλουθα:

1. Βασικές αρχές του Πανεπιστημίου Frederick, τόσο διαχρονικά αλλά και ειδικότερα σε σχέση με τη λειτουργία του κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος, είναι η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών και παράλληλα η προστασία της υγείας ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας. 

2. Στη βάση των πιο πάνω και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα σημερινά δεδομένα, αποφασίστηκε ότι για όλα τα συμβατικά προγράμματα σπουδών, η εκπαιδευτική διαδικασία (διαλέξεις, εργαστήρια, πρακτική άσκηση, κ.τ.λ.) θα πραγματοποιείται με τη φυσική παρουσία διδασκόντων και διδασκομένων.

3. Σε ό,τι αφορά στην είσοδο και παρουσία στους χώρους του Πανεπιστημίου, θα εξακολουθήσει να γίνεται όπως από την αρχή της πανδημίας, δηλ. με αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφάλειας και υγείας τα οποία είναι πλήρως εναρμονισμένα με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας και τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.  

4. Οι τελικές εξετάσεις για το χειμερινό εξάμηνο 2021, τόσο για τα συμβατικά προγράμματα όσο και για τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, προγραμματίζονται να γίνουν με φυσική παρουσία.

5. Οι Αρχές του Πανεπιστημίου θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς του κράτους. Σε περίπτωση που τα δεδομένα αυτά αλλάξουν ή διαφοροποιηθούν οι αποφάσεις των αρμοδίων κρατικών αρχών, τότε οι ανωτέρω αποφάσεις του Πανεπιστημίου δύναται να διαφοροποιηθούν αναλόγως, ώστε να παραμείνουν εναρμονισμένες με τα σχετικά διατάγματα, αποφάσεις και κατευθυντήριες γραμμές των αρμοδίων αρχών. 

6. Υπενθυμίζουμε ότι σε σχέση με την Β’ εξεταστική, οι εξετάσεις τόσο για τα συμβατικά όσο και για τα εξ αποστάσεως προγράμματα σπουδών, θα πραγματοποιηθούν με φυσική παρουσία. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στις σχετικές ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Επιπρόσθετα, και ύστερα από τη σχετική ανακοίνωση του Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε. (βλ. εδώ), το Πανεπιστήμιο προτίθεται να ενσωματώσει στην εκπαιδευτική διαδικασία πρακτικές μεικτής εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις υβριδικές αίθουσες του Πανεπιστημίου και άλλα τεχνολογικά και ψηφιακά εργαλεία, ώστε να παρέχεται η απαιτούμενη ευελιξία σε σχέση με τα ευμετάβλητα επιδημιολογικά δεδομένα και να είναι δυνατή η απαραίτητη στήριξη των μελών της κοινότητάς μας. Σημειώνεται ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας λειτουργούν επικουρικά ως προς την εκπαιδευτική διαδικασία και πάντα εντός των σχετικών αποφάσεων και του κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας.

Αναφέρει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους: «Συγχαίρουμε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου μας για το σθένος, την υπομονή και επιμονή που έχουν επιδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους και ότι ως Πανεπιστήμιο θα εργαζόμαστε ακατάπαυστα για να παρέχουμε τις απαιτούμενες λύσεις και στήριξη, τόσο σε γενικό επίπεδο όσο και στον/στην καθένα/καθεμία ξεχωριστά, μέχρι την πλήρη αντιμετώπιση της πανδημίας».

Το Χειμερινό Εξάμηνο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-22 ξεκινά στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Σχετικά Άρθρα