ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εξέλιξη της πρώτης 911 με υβριδικό σύστημα κίνησης

23 Μαΐου 2024, 15:26

images

Παγκόσμια πρεμιέρα στις 28 Μαΐου

Εκτεταμένες δοκιμές σε αστική κυκλοφορία, σε επαρχιακούς δρόμους και στην πίστα

Υβριδική απόδοση για πιο δυναμική οδήγηση

8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερη από τον προκάτοχό της στο Nürburgring

Ψηφιακή παγκόσμια πρεμιέρα στις 28 Μαΐου και ώρα 15:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης)

Η Porsche 911, το πρώτο υβριδικό sport αυτοκίνητο της εταιρείας, βρίσκεται στη γραμμή εκκίνησης. Μετά από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξέλιξης και δοκιμών, η νέα 911 με υβριδικό σύστημα κίνησης εστιασμένο στις επιδόσεις είναι έτοιμη για μαζική παραγωγή.  

Δοκιμές άνω των πέντε εκατομμυρίων χιλιομέτρων 

«Για πρώτη φορά στην 61χρονη ιστορία του εμβληματικού μας μοντέλου, εγκαθιστούμε ένα υβριδικό σύστημα κίνησης σε μια 911 δρόμου. Αυτό το καινοτόμο υβριδικό σύστημα επιδόσεων ενισχύει τον δυναμισμό της 911 ακόμα περισσότερο», λέει ο Frank Moser, Αντιπρόεδρος της σειράς μοντέλων 911 και 718. «Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη κατά τη φάση της εξέλιξης και δοκιμάσαμε τη νέα 911 κάτω από κάθε είδους συνθήκες σε όλο τον κόσμο. Από συνθήκες παγετού μέχρι θερμοκρασίες καύσωνα, όπως συνέβη στα τελικά στάδια των δοκιμών στο Ντουμπάι. Είτε με υψηλό φορτίο κίνησης στις απαιτητικές συνθήκες των ορεινών περασμάτων είτε στην κυκλοφορία ενός αστικού περιβάλλοντος, η νέα 911 έχει κατακτήσει ακόμη και τις πιο δύσκολες προκλήσεις με ευκολία. Συνολικά, οι μηχανικοί και οι οδηγοί δοκιμών της Porsche κατάφεραν να καλύψουν περισσότερα από πέντε εκατομμύρια χιλιόμετρα εξέλιξης οδηγώντας».

Ταχύτερη από την προκάτοχό της στο Nürburgring κατά 8,7 δευτερόλεπτα

Οι δοκιμές και οι ρυθμίσεις στο Nordschleife του Nürburgring είχαν πάντα ιδιαίτερη σημασία κατά την εξέλιξη της 911. Στις δοκιμές επιδόσεων, ο πρεσβευτής της μάρκας Porsche, Jörg Bergmeister, ολοκλήρωσε έναν γύρο της πίστας σε 7:16,934 λεπτά, δηλαδή 8,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα από την αντίστοιχη έκδοση του προηγούμενου μοντέλου. Το αυτοκίνητο των δοκιμών ήταν εξοπλισμένο με απλά ελαστικά δρόμου, καθώς και με το κιτ αεροδυναμικής με σταθερή πίσω αεροτομή που διατίθεται προαιρετικά εδώ και αρκετές γενιές μοντέλων και παρέχει αυξημένη κάθετη αρνητική άντωση σε υψηλές ταχύτητες.

«Η νέα 911 έχει γίνει σημαντικά ταχύτερη στην πίστα», λέει ο Bergmeister. «Έχει μεγαλύτερη πρόσφυση, σημαντικά περισσότερη δύναμη, ενώ και η αυθόρμητη απόκριση του υβριδικού συστήματος επιδόσεων αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.» 

Μετάδοση στο Porsche NewsRoom

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Porsche 911 θα μεταδοθεί στις 28 Μαΐου και ώρα 15:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) στην αίθουσα σύνταξης της Porsche, στον ιστότοπο newsroom.porsche.de και στα κανάλια της Porsche στο YouTube και το LinkedIn. Στη συνέχεια, θα είναι επίσης διαθέσιμη για παρακολούθηση on demand.

H εταιρεία A.I. Motokinisi Ltd είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο με εκθεσιακούς χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό. 

Σχετικά Άρθρα