ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΚΥΠΡΟΥ καινοτομεί, εισάγοντας τον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας

01 Νοεμβρίου 2021, 10:28

images

Άμεση online πρόσβαση των εξεταζόμενων στο ιστορικό τους

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ Κύπρου (Χημείο Γιαννουκά – Άλφα Εύρεσις) προχωρά σε μία ακόμα καινοτομία, εισάγοντας για πρώτη φορά στην Κύπρο τον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας. Η νέα αυτή υπηρεσία, που είναι διαθέσιμη μέσω του bioiatriki.com.cy επιτρέπει στους εξεταζόμενους να έχουν άμεση και αναδρομική πρόσβαση στα αποτελέσματα των εργαστηριακών και απεικονιστικών τους εξετάσεων, μέσα από το κινητό, το tablet, ή τον υπολογιστή τους.

Συγκεκριμένα, αφού ο εξεταζόμενος εγγραφεί στην πλατφόρμα, μπορεί να έχει πρόσβαση στα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν από τα μέσα του 2018 και έκτοτε στα κέντρα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο, με απόλυτη ασφάλεια μέσω της χρήσης προσωπικού ονόματος χρήστη και κωδικού. Κατ’ αυτό τον τρόπο, όχι μόνο απαλλάσσεται από την ανάγκη διατήρησης του ιατρικού του αρχείου σε φυσική μορφή, αλλά ταυτόχρονα διευκολύνεται σημαντικά η σύγκριση των αποτελεσμάτων παλαιότερων εξετάσεων, σε σχέση με αυτά των πιο πρόσφατων επισκέψεών του. Ιδιαίτερα μάλιστα βοηθητική είναι και η δυνατότητα παραχώρησης δικαιώματος πρόσβασης του προσωπικού ιατρού, στον Ψηφιακό Φάκελο Υγείας του εξεταζόμενου, εφόσον ο τελευταίος το επιθυμεί, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο της διάγνωσης.

Η δημιουργία του Ψηφιακού Φακέλου Υγείας αποτελεί μέρος των καινοτομιών που ο Όμιλος έχει παρουσιάσει στο κοινό της Κύπρου και αφορούν το αναβαθμισμένο επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών, τις επενδύσεις σε εξελιγμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά και τη χρήση αναβαθμισμένης ψηφιακής τεχνολογίας.

Σχετικά Άρθρα