ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μνημόνιο Συνεργασίας Υπέγραψαν το Ινστιτούτο Κύπρου και το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο

06 Φεβρουαρίου 2024, 14:03

images

Μνημόνιο για ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας υπέγραψαν το Ινστιτούτο Κύπρου και το Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο Ιστορικού Αρχείου - Κέντρο Μελετών Λεμεσού, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024, στην παρουσία του Δημάρχου Λεμεσού και Προέδρου του Δ.Σ. του Παττιχείου, κ. Νίκου Νικολαΐδη και του Προέδρου του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητή Σταύρου Μαλά.

Η υπογραφή του Μνημονίου στοχεύει στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη διάσωση και ψηφιοποίηση του πρωτογενούς υλικού του Ιδρύματος, καθώς και στη συνεργασία για τη δημοσίευση επιστημονικών μελετών.

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Λεμεσού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παττιχείου, κ. Νίκος Νικολαΐδης ανέφερε ότι η συνδρομή του Ινστιτούτου Κύπρου στον εκσυγχρονισμό και στην τεχνολογική αναβάθμιση του Παττιχείου είναι καθοριστική, εφόσον ο πνευματικός πλούτος του θα γίνει σταδιακά προσβάσιμος στο ευρύ κοινό.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την υπογραφή του Μνημονίου, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθηγητής Σταύρος Μαλάς, εξέφρασε την επιθυμία όπως η εν λόγω συνεργασία να οδηγήσει σε πληθώρα επιστημονικών συνεργειών.

Σημειώνεται ότι Ινστιτούτο Κύπρου και Παττίχειο Δημοτικό Μουσείο συνεργάζονται ήδη, με εξαιρετικά αποτελέσματα, σε διάφορους επιστημονικούς τομείς, όπως η εκπαίδευση, οι Ανθρωπιστικές  Σπουδές, η Πολιτιστική Κληρονομιά και η Ελληνική Παιδεία της Κύπρου.

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου ξεναγήθηκε από τον Επιστημονικό Διευθυντή του Παττιχείου κ. Μίμη Σοφοκλέους, στους χώρους του Παττιχείου, καθώς και στην έκθεση με σκίτσα και γελοιογραφίες για τη ζωή και το έργο του εθνικού μας ποιητή, Βασίλη Μιχαηλίδη, την οποία επιμελήθηκε ο κ. Άριστος Κακούτας.

Σχετικά Άρθρα