ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μειωμένες χρεώσεις για τους ευάλωτους και διευκολύνσεις για όλους

23 Νοεμβρίου 2023, 10:03

images

Νέα μέτρα στήριξης των ευάλωτων ομάδων ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Τράπεζα, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στις δωρεάν τραπεζικές συναλλαγές, που ήδη προσφέρει μέσα από τα εναλλακτικά της κανάλια.

Mε στόχο την παροχή ολοκληρωμένων και ευκολότερων λύσεων για τους πελάτες από τις 2 Ιανουαρίου 2024, επεκτείνεται το όριο δωρεάν μεταφοράς εμβασμάτων SEPA μέσω του Online Banking από τα €1.000 στις €5.000. Η δωρεάν υπηρεσία ισχύει για online μεταφορές χρημάτων σε ευρώ, εντός ΕΕ και με κανονική ημερομηνία εκτέλεσης. Ένα μέτρο ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θέλουν να πληρώσουν τους μισθούς του προσωπικού εύκολα και χωρίς επιπλέον χρεώσεις, αλλά και για γονείς με παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Όσο αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους πελάτες, με σύνταξη κάτω των €800 το μήνα, η οποία κατατίθεται σε λογαριασμό ταμιευτηρίου της Τράπεζας, επωφελούνται για έναν χρόνο από μηδενικά έξοδα διατήρησης Λογαριασμού Ταμιευτηρίου. Το εν λόγω  μέτρο τέθηκε σε ισχύ από την πρώτη Οκτωβρίου 2023.

Στο μεταξύ, οι πελάτες άνω των 65 ετών που δυσκολεύονται στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης, από τις 2 Ιανουαρίου 2024 θα επωφελούνται από χαμηλότερες χρεώσεις για συναλλαγές στο ταμείο. Με στόχο την εξοικείωση των πελατών με τα δωρεάν ηλεκτρονικά κανάλια υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό στα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας, τους meeter – greeters, οι οποίοι καθοδηγούν βήμα-βήμα όποιον χρειάζεται βοήθεια στην πραγματοποίηση ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Υπενθυμίζεται ότι οι λήπτες ΕΕΕ, μπορούν να αποκτήσουν και να διατηρούν Λογαριασμό Basic χωρίς καμία χρέωση, ενώ με την χρεωστική κάρτα του Basic μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις βασικές τραπεζικές συναλλαγές δωρεάν.

Συναλλαγές δωρεάν

Εκτός από τα μέτρα που αφορούν τις ευάλωτες ομάδες η Ελληνική Τράπεζα έχει υιοθετήσει μια ευρύτερη στρατηγική ώστε όλοι οι πελάτες να μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους χωρίς χρεώσεις και να εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Μέσω του Online Banking οι πελάτες μπορούν χωρίς χρέωση να εκτυπώσουν το ΙΒΑΝ τους, να πληρώσουν σε 17 κατηγορίες οργανισμών, και πάνω από 1200 λογαριασμούς σε συνεργασία με την JCC Smart, να ανακτήσουν το PIN τους ή να παγοποιήσουν προσωρινά την κάρτα τους, να παραγγείλουν βιβλιάρια επιταγών, να αιτηθούν τη δημιουργία λογαριασμών, δάνειων και ασφαλιστικών προϊόντων κ.α..

Παράλληλα, μέσω του Contact Pay στο Hellenic Bank Mobile App μπορούν να πραγματοποιηθούν  απεριόριστες μεταφορές χρημάτων εντός Ελληνικής Τράπεζας εντελώς δωρεάν και σε πραγματικό χρόνο.

Επίσης, όλοι οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν αναλήψεις μετρητών σε ευρώ από οποιαδήποτε ΑΤΜ, οποιασδήποτε τράπεζας στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Φτάνει να κατέχουν χρεωστική κάρτα συνδεδεμένη με λογαριασμό Ταμιευτηρίου ή λογαριασμό Basic της Ελληνικής Τράπεζας.

Oι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να αποκτήσουν τον λογαριασμό Basic με μόλις €1,50 τον μήνα και να πάρουν την χρεωστική κάρτα για να επωφεληθούν από όλα τα πιο πάνω πλεονεκτήματα και τις βασικές Τραπεζικές Υπηρεσίες της Ελληνικής Τράπεζας.

Τα νέα μετρά και οι γενικότερες πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Ελληνική Τράπεζα έχουν στόχο την εξυπηρέτηση όλων των πελατών και την ανταπόκριση στις καθημερινές τους ανάγκες μειώνοντας τις ανησυχίες για επιπλέον χρεώσεις.

Σχετικά Άρθρα