ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κύπρια η Εκτελεστική Γραμματέας της Διεθνούς Έδρας Βιοηθικής

21 September 2023, 14:56

images

Ο διεθνής οργανισμός ιδρύθηκε το 2001 ως UNESCO Chair in Bioethics, με αποστολή να υπηρετεί την ανθρωπότητα επιδιώκοντας τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα στη Βιοηθική, την Ιατρική Ηθική και την Εκπαίδευση στο Δίκαιο της Υγείας.

Η Διεθνής Έδρα Βιοηθικής (International Chain in Bioethics, ICB) είναι σήμερα ανεξάρτητος οργανισμός, αποτελεί επίσημα συνεταιριστικό κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Medical Association, WMA) και βασίζεται σε παγκόσμιο δίκτυο, το οποίο αριθμεί περισσότερες από 245 μονάδες σε πέντε ηπείρους. Συνίσταται από 8000 και πλέον μέλη, ανάμεσα τους 3000 και πλέον εθελοντές μονάδων, το Διεθνές Φόρουμ Δασκάλων με περισσότερα από 1200 μέλη, καθώς και 28 ομάδες Τμημάτων με επιστημονικές επιτροπές (εκπαίδευσης, νομικής, έρευνας, κ.α.). Από τον Ιανουάριο του 2016, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει ενταχθεί στον κατάλογο της Διεθνούς Έδρας Βιοηθικής, φιλοξενώντας μέχρι και σήμερα την Κυπριακή μονάδα.

Διεθνής Έδρα Βιοηθικής έχει εξελιχθεί σημαντικά σε διεθνές επίπεδο, προσφέροντας εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδώσεις, άρθρα, διεθνή συνέδρια και Online δραστηριότητες στο φάσμα της Βιοηθικής.

Η επιτυχής διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου της Έδρας στην Κύπρο πριν μερικά χρόνια, ενός από τα μεγαλύτερα που διεξήχθησαν στη χώρα μας, αποτέλεσε την αρχή της δημιουργίας εξαιρετικών επαγγελματικών δεσμών, εμπλέκοντας μια δική μας, Κύπρια, στον οργανισμό. Η Γιώτα Σκιτίνη, ιδιοκτήτρια Ταξιδιωτικού Πρακτορείου που εδρεύει στη Λάρνακα και ειδικεύεται στον εισερχόμενο τουρισμό και συγκεκριμένα στον αθλητικό, και ιατρικό τουρισμό, στη διοργάνωση συνεδρίων, ταξιδιών κινήτρων και εκδηλώσεων, πληροί παράλληλα τη θέση Εκτελεστικού Γραμματέα στη Διεθνή Έδρα Βιοηθικής. Σε στενή συνεργασία με τα μέλη, επιτροπές, φορείς και θεσμούς, η Γιώτα Σκιτίνη χειρίζεται την επικοινωνία μεταξύ των μελών, αλλά και την προώθηση των συνεχών δράσεων του οργανισμού.

Σημειώνεται ότι το 15ο Διεθνές Συνέδριο Βιοηθικής, Ιατρικής Ηθικής Δίκαιο της Υγείας, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 16-19 Οκτωβρίου 2023 στην Πορτογαλία. Για περεταίρω επικοινωνία και πληροφορίες αποταθείτε στο executive.secretary.icb@gmail.com.

Σχετικά Άρθρα