ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κορυφαίες βραβεύσεις για NIPD Genetics στα Healthcare Business Awards 2020

17 Μαίου 2021, 14:56

images

Δύο Silver Awards για επαναστατικές γενετικές υπηρεσίες στην ογκολογία και για τη συνεισφορά της στη μάχη κατά της Covid-19

Με δύο πολύ τιμητικά βραβεία διακρίθηκε η NIPD Genetics,  στα πρώτα Cyprus Healthcare Business Awards 2020. Στην NIPD Genetics απονεμήθηκε Silver Award στην κατηγορία Καινοτόμος Εξοπλισμός ή Ιατρική Υπηρεσία σχετικά με τις επαναστατικές γενετικές υπηρεσίες PreSENTIA και ForeSENTIA στον τομέα της ογκολογίας και την ίδια διάκριση εξασφάλισε η εταιρεία για τη συνεισφορά της στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Στόχος των βραβείων ήταν η ανάδειξη και η επιβράβευση όλων όσων, μέσα στο 2020, μία δύσκολη χρονιά για τον χώρο της υγείας, κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αριστεύσουν τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο, ότι η νέα αυτή επιτυχία να επιβεβαιώνει την καταξίωση της NIPD Genetics στον τομέα της βιοτεχνολογίας και των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης και προσθέτει σημαντικά στη υφιστάμενη διεθνή αναγνώριση της. Οι βραβευμένες επαναστατικές γενετικές υπηρεσίες PreSENTIA και ForeSENTIA της NIPD Genetics, παρέχονται ως ιατρικές υπηρεσίες στην Κύπρος και στο εξωτερικό. Αυτές, αφορούν ένα διευρυμένο φάσμα 31 καινοτόμων εργαστηριακών υπηρεσιών για την ανίχνευση πολυάριθμων κληρονομικών γενετικών μεταλλάξεων (αλλαγών) στο DNA, οι οποίες θα προκαλέσουν ή θα μπορούσαν να προκαλέσουν καρκίνο στο μέλλον. Στοχεύουν επίσης στον εντοπισμό μεταλλάξεων σε συμπαγείς όγκους (tumour profiling) για την παροχή εξατομικευμένων θεραπειών που βελτιώνουν τη κλινική φροντίδα και τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με καρκίνο.

Παράλληλα, η NIPD Genetics βραβεύθηκε για τη συνεισφορά της στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19, στην Κύπρο. Από την πρώτη στιγμή η NIPD Genetics με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό και κατέχοντας τεχνογνωσία και προηγμένη τεχνολογία νέας γενιάς, διέθεσε ολοκληρωμένες εργαστηριακές εξετάσεις για COVID-19, από τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήριά της. Άμεση υπήρξε και η ανταπόκριση της εταιρείας στο κάλεσμα της Πολιτείας για διενέργεια μαζικών διαγνωστικών εξετάσεων ανίχνευσης της COVID-19, ενώ εκατοντάδες θέσεις εργασίας προσφέρθηκαν σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής της ευθύνης, η NIPD Genetics προσέφερε αναλώσιμα και χιλιάδες δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις προς Υπουργεία, Δήμους, Μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και Κοινοτικές Στέγες.

Για τη διάκριση της εταιρείας με τα δύο τιμητικά βραβεία,  ο Διευθύνων Σύμβουλος της NIPD Genetics, καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής ανέφερε ότι: “Η NIPD Genetics θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία, προσφέροντας στους πολίτες πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες αιχμής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τα αποτελέσματα στην πρόγνωση, διάγνωση και θεραπεία των ασθενών”.

Σχετικά Άρθρα