ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καθαρισμός της Αλυκής Λάρνακας από το προσωπικό της AstroBank

19 Μαΐου 2022, 10:02

images

Πιστοί στη δέσμευση για κοινωνική προσφορά αλλά και την αγάπη προς το περιβάλλον, το προσωπικό της AstroBank μαζί με τις οικογένειές τους πραγματοποίησαν, το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, καθαρισμό της Αλυκής Λάρνακας, έναν από τους σημαντικότερους υδροβιοτόπους της Μεσογείου.

Οι εθελοντές της Τράπεζας, υπό την καθοδήγηση περιβαλλοντικής ομάδας, καθάρισαν διάφορα σημεία της περιοχής, η οποία προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τους Οικοτόπους, που αποτελεί μία πολύ φιλόδοξη πρωτοβουλία που έχει αναληφθεί για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στην Ευρώπη.

Οι αλυκές παρέχουν ασφαλές σημείο ξεκούρασης για ένα μεγάλο αριθμό αποδημητικών πουλιών όπως φλαμίνγκο, αγριόπαπιων και γλάρων, που χωρίς τον σταθμό αυτό κινδυνεύουν να μην φτάσουν στον προορισμό τους.

Αξιοσημείωτο είναι ότι με τα σκουπίδια που συνέλεξαν οι εθελοντές της AstroBank, αφού γίνει διαλογή, θα δημιουργηθεί ένα έργο τέχνης με μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της AstroBank, κ. Τώνια Χατζηκωστή: «Η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του DNA της Τράπεζάς μας και του προσωπικού της, με διαχρονική συμμετοχή σε πολύπλευρες δράσεις εθελοντισμού, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ο καθαρισμός της Αλυκής Λάρνακας εμπίπτει σε μια  σειρά  δράσεων που ωφελούν το περιβάλλον, θέλοντας πλέον ως οργανισμός να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμά μας και να προωθήσουμε την πράσινη οικονομία».

Σχετικά Άρθρα