ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης για τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων

25 Απριλίου 2024, 08:39

images

Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετείχε στην τρίτη διακρατική συνάντηση του ευρωπαικού προγράμματος «END FGM E-CAMPUS: E-Learning Portal for Professionals to End FGM in Europe», «Ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης επαγγελματιών πρώτης γραμμής για τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων»,  που έγινε στην Λισσαβόνα της Πορτογαλίας, στις 18 & 19 Απριλίου, 2024.

Στην 3η διακρατική συνάντηση συμμετείχαν οι εταίροι από το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το Ευρωπαικό Δίκτυο END FGM, το Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού στην Πορτογαλία, τον Ιταλικό Οργανισμό για τις Γυναίκες και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (AIDOS) και την Ομάδα για την Κατάργηση του ΑΓΓΟ (GAMS) στο Βέλγιο. Την ερευνητική ομάδα από μέρους του ΤΕΠΑΚ απαρτίζουν η Δρ Έλενα Ρούσου (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό), η Κα Ελίνα Κωφού (Επιστημονική Συνεργάτιδα) και η Δρ Αντιγόνη Παρμαξη (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό).

Βασικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαδικτυακής μάθησης και πληροφόρησης για τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων (ΑΓΓΟ).

Η πλατφόρμα θα απευθύνεται σε επαγγελματίες διαφόρων κλάδων – όπως τομείς παροχής φροντίδας υγείας, ασύλου, κοινωνικής ευημερίας, αστυνομίας, εκπαίδευσης, και κοινωνίας των πολιτών – ώστε να παρέχουν πολιτισμικά κατάλληλη και εξειδικευμένη στήριξη και προστασία σε γυναίκες και κορίτσια που επηρεάζονται από τον ΑΓΓΟ.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να είναι έτοιμη για το κοινό από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, 2024.

(End FGM E-Campus Project | End FGM)

Σχετικά Άρθρα