ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

HFC: Παραβιάσεις δικαιωμάτων παιδιών κατά την καραντίνα, σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

01 Ιουνίου 2020, 15:18

images

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας παρατηρήθηκαν εντεινόμενες παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών όπως αύξηση περιστατικών που αφορούν διάφορες μορφές βίας κυρίως σωματικής ή/και διαδικτυακής δήλωσε ο ΓΔ του "Hope For Children” , Joseph Borghese με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να τονιστεί η ανάγκη για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, και για ενδυνάμωση ή επέκταση μηχανισμών και υπηρεσιών προστασίας παιδιών.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως το “Hope For Children”, στέλνει σήμερα ένα ηχηρό μήνυμα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιδιών και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει ενεργά το έργο του για την προστασία κάθε παιδιού.

Υπενθυμίζει επίσης πως πρόσφατα εγκαινίασε τη νέα Γραμμή Βοήθειας, 1466 η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς χρέωση σε όποιον καλεί. Η γραμμή απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες για παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για θέματα που αφορούν στην προστασία των παιδιών.

Υλοποιεί επίσης διάφορα προγράμματα με πρώτιστο στόχο την εξασφάλιση ποιοτικής ζωής, κοινωνικής αποδοχής και ένταξης, ευημερίας, εκπαίδευσης και πρόληψης κάθε μορφής βίας, καθώς και ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης των παιδιών. Μεταξύ αυτών και ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία περιλαμβάνουν έρευνα, εκπαίδευση επαγγελματιών και αλλαγή πολιτικών που αφορούν τα δικαιώματα των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα