ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Wizz Air γίνεται η 1η αεροπορική εταιρεία που εφαρμόζει την τεχνολογία MAT(E) και VPT της Airbus

22 Μαρτίου 2024, 12:12

images
  • Η Wizz Air αναβαθμίζει την προσφορά κατάρτισής της στο κέντρο κατάρτισης πιλότων της στη Βουδαπέστη με την εισαγωγή δύο λύσεων κατάρτισης - το Airbus Virtual Procedure Trainer (VPT) και το Mobile Airbus Training experience (MATe)
  • Η νέα VR θα επιτρέψει στην Wizz Air να ενισχύσει περαιτέρω την εκπαίδευση των πιλότων της

Η Wizz Air, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης και η πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη παγκοσμίως*, έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που εφαρμόζει τόσο τη Mobile Airbus Training experience (MATe Suite) όσο και την τεχνολογία Virtual Procedure Trainer (VPT) για την εκπαίδευση πιλότων.

Η εφαρμογή και των δύο νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων  στο εκπαιδευτικό κέντρο της Wizz Air στη Βουδαπέστη θα υποστηρίξει τους πιλότους που υποβάλλονται σε επαναληπτική και αρχική εκπαίδευση μέσω των συνδυασμένων οφελών της  MATe και του Virtual Procedure Trainer. Ενώ το MATe είναι μια υπηρεσία πλατφόρμας  εφαρμοσμένη στο cloud με ηλεκτρονική εκπαίδευση και εξετάσεις για διάφορες κατηγορίες εκπαίδευσης πιλότων, το Virtual Procedure Trainer είναι μια καινούρια λύση λογισμικού που καθοδηγεί τους εκπαιδευόμενους πιλότους σε ένα εικονικό πιλοτήριο  ατομικά, επιτρέποντάς τους να επαναλάβουν ή να εξοικειωθούν με τα χαρακτηριστικά του της θέσης πιλότου και του Airbus και τις αντίστοιχες διαδικασίες. Το εργαλείο VR και το πρόγραμμα A320 Type Transition Course (βασισμένο στη χρήση του εργαλείου MATe) έχουν εγκριθεί από την Ουγγρική Πολιτική Αεροπορία. Αυτό θα επιτρέψει στην Wizz Air να εκπαιδεύει τους πιλότους σύμφωνα με τα πρότυπα που έχουν θεσπίσει τα Επίσημα Κέντρα Κατάρτισης της Wizz Air (ATO).

Τα χαρακτηριστικά εκπαίδευσης που οδηγούνται από εικονική πραγματικότητα παρουσιάστηκαν στη βιομηχανία στο κέντρο κατάρτισης της Wizz Air στη Βουδαπέστη στις 20 Μαρτίου.  

Η Wizz Air άνοιξε το πρώτο κέντρο κατάρτισής και εκπαίδευσης της στη Βουδαπέστη το 2013 με έναν Πλήρη Προσομοιωτή Πτήσης A320 και αίθουσες διδασκαλίας. Από τότε, η αεροπορική εταιρεία έχει ανοίξει  ένα νέο κέντρο κατάρτισης στη Βουδαπέστη το 2018 και φέτος θα ανοίξει άλλο ένα στη Ρώμη. Τα κέντρα εκπαίδευσης της αερογραμμής είναι εξοπλισμένα με τρία Airbus A320 Full Flight Stimulators, A320 Fixed- base stimulators, Cabin Evacuation Trainers και Fire Trainers. Οι νέες λύσεις VR Training της Airbus αποτελούν τις πιο πρόσφατες προσθήκες στο κέντρο κατάρτισης της Wizz Air στη Βουδαπέστη.

Καθώς στο επίκεντρο του οράματος της Wizz Air βρίσκεται η συνεχής ανάπτυξη,  η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει 4,000 άτομα για νέο πλήρωμα πτήσης και να καλωσορίσει 300 νέα αεροσκάφη A321neo και αεροσκάφη A321XLR έως το 2030 για να πετύχει  τους στόχους της.

Ο Attila Tovari,  Επικεφαλής του ATO στη Wizz Air, δήλωσε: «Είμαστε απίστευτα ευχαριστημένοι και ευγνώμονες που συνεργαστήκαμε με την Airbus για τη δημιουργία του νέου μας προγράμματος  και του νέου εργαλείο εκπαίδευσης VR. Αυτή η τεχνολογία που ηγείται στην αγορά δεν θα επαναστατήσει μόνο τον τρόπο εκπαίδευσης του προσωπικού μας, αλλά και ολόκληρη τη βιομηχανία.»

Ο  Charbel Youzkatli, Επικεφαλής των Commercial Services της Ευρώπης για την Airbus, είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που η Wizz Air είναι ο πρώτος πελάτης που χρησιμοποιεί τόσο τις ψηφιακές λύσεις εκπαίδευσης πτήσης MATe Suite όσο και το VPT. Αυτές οι λύσεις θα συμβάλουν ενεργά στον ψηφιακό ταξίδι της Wizz Air στον τομέα της εκπαίδευσης πιλότων. Οι λύσεις εκπαίδευσης MATe Suite και VPT προσφέρουν στους πιλότους μια και μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική εκπαίδευση και εμπειρία. Αυτή η νέα εκπαίδευση  επιτρέπει επίσης τη βελτιστοποίηση του συνολικού προγράμματος Type Rating ενώ διατηρεί τα υψηλότερα πρότυπα εκπαίδευσης της Airbus».

Σχετικά Άρθρα