ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Κύπρος φιλοξενεί το Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικευμένων Γιατρών (UEMS)

20 Οκτωβρίου 2021, 10:55

images

Αποτελεί ύψιστη τιμή για την Κύπρο να φιλοξενεί στη χώρα μας, το Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικευμένων Γιατρών (UEMS), κάτι το οποίο κατέστη εφικτό έπειτα από πρωτοβουλία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στη Λεμεσό ενώ δίδεται και η ευκαιρία διαδικτυακής παρακολούθησης.

Προς τιμήν των Συνέδρων ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θα παραχωρήσει δεξίωση την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

Η UEMS ιδρύθηκε το 1958 και είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός για την εναρμονισμένη ιατρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και την ελεύθερη διακίνηση των γιατρών στην Ευρώπη, στον οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι από 40 χώρες και από 43 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες. Μεταξύ των 28 χωρών με δικαίωμα ψήφου είναι και η Κύπρος. Η UEMS με τις αρμοδιότητές της, σε συνεργασία με την ΕΕ, συμβάλλει στην αναγνώριση των ιατρικών ειδικοτήτων, υποειδικοτήτων και εξειδικεύσεων στην ιατρική.

Η UEMS προωθεί τα υψηλά πρότυπα ιατρικής εκπαίδευσης, πρακτικής και φροντίδας υγείας και είναι αρμόδια για την πιστοποίηση της μοριοδότησης για την Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση μέσω της EACCME (European Accreditation Council for Continuing Medical Education).

Τόσο η συνεχιζόμενη εκπαίδευση, όσο και οι συμμετοχές στα ιατρικά συνέδρια, εντάσσονται στις αρμοδιότητες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.uems.eu/media-and-library/documents/meeting-documents/uems-council,-22-23-october-2021.

Σχετικά Άρθρα