ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Huawei συμμετέχει στην Παγκόσμια Συμμαχία της UNESCO για τον Αλφαβητισμό

14 Μαρτίου 2023, 12:11

images

Η Huawei, στο πλαίσιο του Mobile World Congress 2023 (MWC) στην Βαρκελώνη, ανακοίνωσε ότι προσχώρησε στην Παγκόσμια Συμμαχία της UNESCO για τον Αλφαβητισμό (Global Alliance for Literacy). Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια Συνόδου Κορυφής με τίτλο “Digital Talent Summit”  που συνδιοργάνωσαν η Huawei και το Ινστιτούτο Δια Βίου Μάθησης (Institute for Lifelong Learning).

Στη Σύνοδο Κορυφής, η Huawei και η UIL συμφώνησαν να προωθήσουν από κοινού τη χρήση  τεχνολογιών αιχμής για την αύξηση του αλφαβητισμού. Τα δύο μέρη υπέγραψαν επίσης συμφωνία συνεργασίας βάσει της οποίας η Huawei θα χρηματοδοτήσει την επέκταση των υφιστάμενων πρωτοβουλιών της UIL για την ενίσχυση της χρήσης της τεχνολογίας από τους εκπαιδευτικούς στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η Huawei είναι η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που γίνεται συνδεδεμένο μέλος της GAL και είναι ιδιαιτέρως υπερήφανη που οι στόχοι της ευθυγραμμίζονται με το όραμα της GAL για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού στους νέους.

Ο Διευθυντής της UIL David Atchoarena επεσήμανε στην εκδήλωση: "Ο ταχέως μεταβαλλόμενος κόσμος μας απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και ισχυρές συνεργασίες για την επίτευξη ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους". Συνέχισε δε δηλώνοντας: "Η εμπειρογνωμοσύνη της Huawei στον τομέα της καινοτομίας στη μάθηση θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα για την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Αλφαβητισμό. Συνεργατικά έργα όπως το δικό μας θα διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω σε αυτό το ταξίδι".

Η Vice President of Corporate Communications της Huawei, κα. Vicky Zhang, σχολίασε επίσης: "Η σωστή εκπαίδευση είναι συχνά το κλειδί για την επιτυχία στη ζωή. Ως σημαντικός παράγοντας στον τομέα της τεχνολογίας, η Huawei αισθάνεται ότι έχει την ευθύνη να παρέχει τεχνολογικές δεξιότητες σε όλα τα μέρη του κόσμου, προσπαθώντας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να συμπεριλάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους". "Είμαστε υπερήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την UNESCO για την καλύτερη εκπλήρωση αυτής της ευθύνης", πρόσθεσε η κα. Zhang.

Η Huawei πιστεύει ότι το ψηφιακό ταλέντο αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού, της σταθερής οικονομικής ανάπτυξης και της καλύτερης ποιότητας ζωής. Από το 2008, η Huawei προσφέρει ένα ευρύ και ποικιλόμορφο πρόγραμμα που αφορά στα νέα ταλέντα.  Στο πλαίσιο του προγράμματος Seeds for the Future, η Huawei παρέχει σε δεκάδες χιλιάδες άτομα κάθε χρόνο υποτροφίες και μαθήματα ψηφιακής κατάρτισης που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Η εταιρεία διοργανώνει και χρηματοδοτεί επίσης διαγωνισμούς τεχνολογίας, όπου οι φοιτητές/τριες μπορούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους, να κερδίσουν βραβεία και να κάνουν νέες γνωριμίες.

Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα "Seeds for the Future" της Huawei έχει συμβάλει στην ανάπτυξη περισσότερων από 2,2 εκ. ψηφιακών ταλέντων σε περισσότερες από 150 χώρες. Το πρόγραμμα “ICT Academy” της εταιρείας εκπαιδεύει περίπου 200.000 μαθητές κάθε χρόνο. Το 2021, η Huawei ανακοίνωσε ότι έχει ήδη επενδύσει 150 εκ. δολάρια ΗΠΑ και σχεδιάζει να επενδύσει άλλα 150 εκ. δολάρια ΗΠΑ στην ανάπτυξη ψηφιακών ταλέντων πριν από το 2026, κάτι που αναμένεται να ωφελήσει επιπλέον 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σχετικά με την Παγκόσμια Συμμαχία για τον Αλφαβητισμό

Από την έναρξή της το 2016, η Παγκόσμια Συμμαχία για τον Αλφαβητισμό (GAL) έχει καθοδηγήσει τον διεθνή διάλογο και την ατζέντα για την παροχή αλφαβητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο για εκείνους που τον χρειάζονται περισσότερο. Η συμμαχία περιλαμβάνει 30 χώρες που έχουν δεσμευτεί να βελτιώσουν τον αλφαβητισμό των νέων και των ενηλίκων. Χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τα μέλη της ώστε να συζητούν από κοινού την πρόοδο και τις προκλήσεις και να ανταλλάσσουν γνώσεις και καλές πρακτικές.

Σχετικά Άρθρα